Ti ljudje so največji ljubitelji spolnih igračk

Zanimivo, kdo je na lestvici uporabnikov erotičnih igračk na prvem mestu.

20.12.2019 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ti ljudje so največji ljubitelji spolnih igračk

Obstaja nešteto vrst in oblik spolnih igračk, od tihih vibratorjev do oralnih stimulatorjev, čarobnih palčk, analnih čepkov in še bi lahko naštevali. A ljudje so glede uporabe teh še vedno dokaj sramežljivi in niso pripravljeni odstreti te plati spolnosti.

Kljub temu je nova študija britanskega podjetja za analize javnega mnenja YouGov razkrila veliko, če že ne vsega, o navadah Britancev v spalnici, natančneje, o uporabi erotičnih pripomočkov, dognanja pa takole povzema britanski Cosmopolitan.

Kdo jih najpogosteje uporablja?

Glede na rezultate ankete po uporabi spolnih igračk izstopajo zaposleni v računovodskih poklicih. Kajti kar 64 odstotkov anketiranih iz te branže je povedalo, da imajo ter da redno porabljajo vsaj en tovrstni pripomoček. Prav tako se je izkazalo, da prav ti najpogosteje okušajo telesne strasti v dvoje. 20 odstotkov sodelujočih se je namreč pohvalilo, da seksajo vsak dan.

 

Drugo mesto so glede uporabe spolnih igračk zasedli zaposleni v zdravstvu. Glede na podatke ankete je med njimi 54 odstotkov takšnih, ki se z njimi pogosto zabavajo. Trije odstotki med njimi so priznali, da so ponosni lastniki več kot desetih tovrstnih pripomočkov.

Tesno jim sledijo zaposleni v izobraževanju. Med njimi jih erotične igračke poseduje 52 odstotkov, redkeje pa se k njim zatekajo zaposleni v informatiki ter telekomunikacijah. Med temi se igra le 34 odstotkov zaposlenih, sedijo zaposleni v maloprodaji z 32 odstotki ter fizični delavci, med katerimi ima igračke v predalu komaj 30 odstotkov vprašanih.

Razlika v letih

Raziskovalci so prav tako odkrili, katera je najpriljubljena igračka glede na starost: posamezniki, stari od 18 do 24 let najpogosteje posegajo po igračkah za analno stimulacijo. Stari od 25 do 34 let uživajo v igračkah za podrejanje in dominanco: biči, preveze, lisice.

V obdobju od 34 do 44 let so priljubljeni umetni penisi in igračke za stimulacijo bradavic. V skupini od 45 do 54 let pa prednjači uporaba vibratorjev in obročkov za penis.

Torej .... Koristne informacije v času nakupovanja prazničnih daril …

Preberite še: Izkušnje domin: "To moški najpogosteje pričakujejo od nas"

Morda vas zanima tudi: Spolni terapevti razkrili najpogostejše erotične fantazije


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)