To so komplimenti, ki jih nobena ženska ne bo vesela

Čeprav so mišljeni kot pohvala, obstajajo komplimenti, ki jih nobena ženska ne bo vesela.

14.4.2019 ob 3:54

moska_ki_gledata_za_zensko.jpg

Pohvale so čudovite. Vsaka jih rada sliši. A ne samo da so, pomembno je tudi, kakšne so. Kajti nekatere nedvomno ne bodo dosegle pravega namena. Katerih nobena ženska ne bo vesela, opozarja Modern man.

Res imaš velik dekolte.

Kompliment, ki bo v njej prižgal rdečo luč. Kajti prvič: razumela ga bo kot neposrečen namig na seks. Drugič: priča o tem, da on vso svojo pozornost namenja določenemu delu telesa. In tretjič: nobena pripadnica nežnejšega spola noče slišati pridevnika velik v povezavi s svojim telesom.

Bolje bo: Zelo si seksi.

To, da je seksi, ne pa da je velika, obilna ali karkoli drugega, rada sliši vsaka. In ne samo to. Ta pohvala zajema celo podobo ter ne zgolj predmeta moškega poželenja.


Moja mama pravi, da si najboljše dekle, kar sem jih pripeljal domov.

Hm … torej njemu očitno veliko pomeni mamin žegen. Alarm! On je mamin sinek. In od njih vsaka pametna ženska najraje čim prej zbeži.

Hkrati ni nič kaj prijetna misel, da jo mama primerja s prejšnjimi dekleti in tudi ne, da jih je bilo pri njej očitno že kar nekaj na obisku.

Bolje bo: Mami si všeč.

Seveda vsako ob prvem, drugem ali tretjem obisku skrbi, kaj si o njej misli njegova mama. In to, da ji je všeč, je nedvomno olajšanje.


Res ne razmišljaš o otrocih? Imaš čudovite boke.

Verjeli ali ne, najdejo se junaki, ki si upajo izreči te besede in mislijo, da spremljevalki z njimi laskajo. A v resnici ni tako. Kajti: če je ona rekla, da ne bo imela otrok, je to njena odločitev, do katere ima pravico. Če si bo premislila, bo to povedala sama. In še nekaj: ne glede na to, kako so videti njeni boki, nikakor niso namenjeni zgolj nadaljevanju vrste.

Kaj je bolje: Tišina.

Na splošno velja, da otroci, razen, kadar postaneta resen par, ki načrtuje skupno prihodnost, niso primerna tema. Sploh ne na prvih zmenkih. In sploh ne, če ona prikrito ali odkrito izrazi, da ne namerava postati mama.


Imaš neverjetne mišice.

Dobro, mišljeno je kot pohvala, a kadar on na takšen način pohvali njene mišice se zdi, kot bi se je bal. Kot bi bile zanj nekaj grozečega. Skoraj slabega. Konec koncev, kakšne mišice pa so neverjetne? In zakaj bi takšne bile? Komentar, ki v nobenem primeru ni na mestu.

Bolje bo: Tvoje noge (trebuh, roke) so res lepe.

Ker so zdrave, mišičaste, lepo oblikovane. Ne neverjetne. Možate. Ali celo grozeče.


Veliko deklet je lepših, a tvoj značaj je res čudovit.

Pardon!? Naj to sploh vzame kot pohvalo? Kajti le težko bi takšno izjavo označili kot kompliment. Ni lepa, je pa pametna, prijetna, prijazna, dobra? Verjemite, veliko več pozornosti bo vsaka namenila prvemu delu izjave in jo dojela kot žalitev. Ne glede na to, kakšni slavospevi ji bodo sledili. In zato te besede ne bodo dosegle pravega namena.

Bolje bo: Čudovita si.

Preprosto, sladko in ljubeče. Zlasti, če je podano iskreno. Čudovita je kot oseba. Kajti ona ni paket dva v enem: videz in značaj. Ona je ena in edina. Kot celota.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: To so pokazatelji, da ste vpleteni v čustveno prevaro ali pa Verjamete, da trpi tudi tisti, ki vara?

Priporočamo tudi: Horoskop: Od deklet, ki se na fanta dobesedno prilepijo do super neodvisnih punc (glede na znak)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)