Tašča iz nočne more res obstaja (resnične izpovedi žensk)

Odnos med taščo in snaho že pregovorno ni cvetoč. Ne vedno, a včasih je soprogova mama v resnici ženska iz nočne more.

2.4.2022 ob 5:55 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tašča iz nočne more res obstaja (resnične izpovedi žensk)

Odnos med taščo in snaho je en od največkrat omenjenih odnosov. Nerazumevanje dveh, v življenju moškega nepomembnejših žensk, je velikokrat predmet šal, anekdot ter drugih zgodbic, v katerih se med njima pogosto lomijo kopja, za kar je praviloma kriva mama, ki je prepričana, da sinova izbranka zanj ni dovolj dobra.

S tem se taščam neredko dela krivico. Kajti, roko na srce, vse niso zoprne, nesramne, pokroviteljske ter konfliktne.

So pa med njimi tudi takšne. Kar dokazujejo resnične izpovedi žensk, ki so svoje tašče za Reddit upravičeno opisale kot zmaje.

Napačno ime

"Moja tašča me je še tri leta potem, ko sem začela hoditi z njenim najstarejšim sinom, klicala po imenu njegove bivše," Mariane, 30 let

Neljubi gostje

"Tašča je ukradla cel kup poročnih vabil in jih razdelila svojim prijateljicam. Želela sva intimen dogodek, ki so ga na koncu zavzele taščine znanke," Betty, 27 let.

Spodbuda na Facebooku

"Moja tašča je na Facebooku objavila svoj posnetek iz telovadnice, označila mene in svakinjo ter napisala, da sedaj pa res nimava več izgovorov," Lotty, 26 let.

Vsemogočna rešiteljica

"Nekoč je tašča glede mojega nečaka izjavila, da starši dečku ne posvečajo dovolj pozornosti in da avtizem, če bi zanj skrbela ona, ne bi bil nobena težava," Carrie, 32 let.

Neprijetno pismo

"Teden dni pred poroko je moja tašča svojemu sinu napisala pismo ga prosila, naj še enkrat razmisli o poroki. Tedaj sva bila že šest let par. Med obredom je v solzah zapustila cerkev in šla naravnost domov. Nekaj dni kasneje mi je poslala elektronsko pošto in v njej zapisala, da res ne ve, kaj njen sin vidi na meni," Sonia, 34 let.

Baletna predstava

"S taščo sva šli skupaj na baletno predstavo in med nama se je odvil ta dialog:

Ona: "Kaj niso balerine lepe in graciozne?"

Jaz: "So."

Ona: "Si kdaj plesala balet?"

Jaz: "Na žalost nikoli."

Ona: "No, saj to je očitno."

Požrla sem cmok in jo vprašala, kaj misli s tem.

Odgovorila je: "Plesalke morajo zelo paziti na svoje telo." Mandy, 24 let.

Primerjava

"Tašča me je nekoč vprašala, kako pogosto hranim hčerko. Kajti je malo okrogla in res ni nobene potrebe, da bi bila nekoč videti kot jaz," Tonya, 32 let.

Ljubezen do bivše

"Fant je staršema povedal, da je našel ljubezen svojega življenja in da se bo poročil. V moji družbi ga je vprašala, če se bo poročil z Lauro. On jo je debelo gledal, kajti z Lauro se je razšel že pred mnogimi leti.

Ona pa je brezčutno nadaljevala, da jo pogreša, saj sta bila z njenim sinom tako čudovit par, " Katia, 28 let.

Izgubljeni  prstan

"Tašča je pomotoma v smeti vrgla moj zaročni prstan. Našla sem ga v košu za odpadke, zavitega v papir in skritega v odsluženi škatli za pico," Laura, 29 let.

Napačna predstava

"Nekoč sem v družbi tašče in dvoletne hčerke uporabila izraz homoseksualen. Tašča me je opozorila, naj pazim, kaj govorim, sicer bom sama kriva, če bo moja hči istospolno usmerjena," Tina, 32 let.

Pomoč pri vzgoji

"Moja tašča in tast živita na drugem kontinentu in srečali smo se šele tik pred poroko. Tedaj mi je rekla, da bom otroke, ko jih bom imela, poslala k njej, ona pa mi jih bo vrnila, ko bodo dovolj stari," Stella, 33 let.

Preberite še: Obupan zaljubljenec: »Dekletova mama pričakuje, da bo živela z nama«

Morda vas zanima tudi: Ženske, takšnim moškim se izogibajte v velikem loku!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)