Štiri vprašanja o bivših, ki mu jih morate zastaviti

Včasih je radovednost, ko gre za bivše ljubezni, povsem upravičena, spet drugič pa ne.

14.10.2020 ob 5:30 | Foto: Jacob Lund/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri vprašanja o bivših, ki mu jih morate  zastaviti

Ste sveže zaljubljeni in vse je čudovito. Vendar vas nekoliko muči radovednost, katere vir so njegove bivše zveze. Prav je, da vas zanima tisto, kar je doživljal v preteklosti in nekatera vprašanja mu brez dvoma smete zastaviti, da bi razjasnili zadeve. So pa tudi takšna, ki so neupravičena in bi jih morali zadržati zase.

Kako vedeti, kaj smete in česa ne smete vprašati? Your Tango niza štiri vprašanja, ki so na mestu. Ter dodaja tri, ki nikakor niso.

Kaj smete vprašati?

Kako dolga je bila tvoja zadnja zveza?

Seveda vas zanima, kako dolgo je bil v razmerju z dekletom, kateremu je pred vami podaril srce in kako resno zvezo sta imela. To veliko pove o njegovem pogledu na intimne odnose in o njegovi resnosti, ko gre za snovanje razmerja.

Zakaj se je zveza končala?

Čeprav mu morda ni lahko govoriti o tem, je prav, da vam pojasni, kaj v prejšnji zvezi ni šlo. Kajti prav na podlagi tega odgovora lahko veliko spoznate glede prtljage, ki jo je prinesel s seboj v vajin odnos ter glede strahov in dilem, ki izvirajo iz nekdanjih, morebiti slabih izkušenj.

 

Kdaj se je tvoja zadnja zveza končala?

Če od tega še ni preteklo veliko vode, je morda prezgodaj z nekom začenjati novo ljubezensko poglavje. Preden se spustite v resno zvezo se  prepričajte, da je od njegove zadnje minilo dovolj časa in da je imel dovolj možnosti za seboj pustiti preteklost ter zanj niste le tolažba.

Sta bila z bivšo spolno aktivna?

Vprašanje o seksualni preteklosti ni le radovednost, je tudi skrb za zdravje. Kajti dobro je vedeti, na kateri stopnički sta bila z bivšo, če jo je morda varal, če je potem, ko je zvezo končal, s katero drugo skočil med rjuhe ter ali je bil pri seksu previden. Spolno prenosljive bolezni so dejstvo in poznati morate z njimi povezana tveganja.

Česa ne smete vprašati?

Si ljubil bivšo?

Povsem odvečno vprašanje, ki prebudi boleče spomine. Če je bil v dolgi zvezi, je velika verjetnost, da je bil zaljubljen in da je ljubil. A njegova tedanja čustva do bivše ljubezni nimajo nobenega vpliva na razmerje z vami.

Je bil seks dober?

Poizvedovanje, ki ga bo spravilo le v zadrego. Kaj pa je on počel z bivšo v postelji, je zadeva, ki naj ostane med njima. Kajti ne glede na to, kam sta ponesla seksualno življenje, to na vajinega ne vpliva, prav tako pa tisto, kar sta počela onadva, vam morda sploh ne bi odgovarjalo.

Sem v postelji boljša, kot je bila bivša? Me ljubiš bolj?

Nikoli ne poizvedujte na način, s katerim bi vas on moral primerjati z bivšo. Ona je drugačna oseba, kot ste vi, vajin odnos je drugačen in vse, kar bi vas moralo zanimati je, kakšna čustva goji do vas.

Preteklost pa pustite tam, kjer je v njegovem življenju ostala. V preteklosti. Sedaj je izbral vas, kar bi moralo z vašega vidika biti povsem dovolj velika potrditev dejstva, da je z vami srečen in da vas ljubi.

Preberite še: Seznam ljudi, ki vas ne bodo več marali, če gresta narazen

Morda vas zanima tudi: Kako prekositi vse njegove bivše ljubimke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)