To so tri najprivlačnejše lastnosti moških in žensk (lepote ni med njimi)

Očitno so moški in ženske glede najprivlačnejših lastnosti na istem bregu.

18.4.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so tri najprivlačnejše lastnosti moških in žensk (lepote ni med njimi)

Pred več kot 30 leti je velika raziskava izpostavila tri lastnosti, ki so bile v tistem času po mnenju sodelujočih najprivlačnejše. Po treh desetletjih so strokovnjaki na univerzi Texas opravili enako študijo ter rezultate primerjali s predhodno poizvedbo. In kaj se je izkazalo? Da so tedaj atraktivne lastnosti uspešno prestale test časa in so kot najprivlačnejše smatrane tudi v sodobnosti.

Obe raziskavi sta vključevali 14.000 posameznikov iz 45. različnih držav. To pa so lastnosti, ki so takrat očarale in ki še vedno očarajo moški ter ženski spol.

Ljubeznivost

Če ste na prvem mestu pričakovali lepoto, vas bo zagotovo presenetilo dejstvo, da ta ni zasedla nobene od prvih treh stopničk. Na prvem se je denimo znašla ljubeznivost. Do znancev in popolnih tujcev.

Močna lastnost, za katero je več raziskav dokazalo, da v trenutku poveča tudi fizično privlačnost osebe, ki jo premore.

 

Inteligenca

Globoki pogovori so veliko bolj privlačni od puhlic in površnih debat. Tako je vsaj zatrdila velika večina sodelujočih v obeh študijah. S tem ni mišljena stopnja izobrazbe, temveč razgledanost, iznajdljivost ter pripravljenost na osvajanje novih znanj.

Tisti, ki premorejo vse te lastnosti, so nedvomno privlačni in atraktivni za morebitne življenjske sopotnike.

Zdravje

Oziroma skrb za zdravje. Stara in nova študija sta odkrili, da so ljudje, ki skrbijo za svojo kondicijo, zdrav življenjski slog, zdravo prehrano, se izogibajo nezdravim razvadam ter sledijo smernicam in priporočilom stroke, ki pomagajo do boljšega zdravja, privlačnejši od oseb, ki se na vse to požvižgajo.

Morda se v ozadju tega skriva tudi vpliv evolucije, kajti zdrave posameznike podzavestno povezujemo z zdravimi potomci, a kakor koli že, osebe ki jim je za zdravje mar, so v očeh drugih atraktivne in zanimive.

Nižje na lestvici sta se znašli tudi fizična lepota in finančna stabilnost, a ljubeznivost, inteligenca ter skrb za zdravje so nesporni zmagovalci med  dejavniki privlačnosti.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Pet znakov, da je zaljubljen (in pet, da ni)

Morda vas zanima tudi: Odkrili idealno število bivših in številka je presenetljivo visoka


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)