Preden se vrnete k bivšemu, obvezno odgovorite na teh pet vprašanj

Odločitev o oživitvi nekdanje zveze ne sme biti nepremišljena in prenagljena.

4.12.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Preden se vrnete k bivšemu, obvezno odgovorite na teh pet vprašanj

Razhodi so del življenja in včasih se je z njimi težko sprijazniti. Zato se neredko zgodi, da se enemu ali obema od (bivših) partnerjev porodi ideja o oživitvi nekdanje zveze.

Včasih je po krajšem ali daljšem predahu res mogoče na pogorišču starega zgraditi nov, trdnejši odnos, a preden namero o obuditvi zveze udejanite, si odgovorite na pet vprašanj, ki jih predlaga Miss7. Odgovori pa naj bodo podlaga za dokončno odločitev: se vrniti k bivšemu ali ne …

Ga res ljubim ali le nočem biti sama?

Vsako razmerje ima vzpone in padce. Biti v zvezi je čudovito, zlasti, če se s partnerjem dobro razumeta in zlahka premagujeta tudi manj lepe trenutke. Vendar ima tudi samski stan svoje prednosti, čeprav je res, da se je nanj potem, ko se dolga zveza izpoje, težko privaditi in je osamljenost velikokrat glavni razlog za vračanje k bivšemu.

Žal pa ta ni upravičen in zaradi njega obujena zveza bo hitro zaplula na stare poti, ki bodo pripeljale do novega razhoda.

Zato, v kolikor vas na idejo po obuditvi zveze napeljejo ljubezen, spoštovanje in naklonjenost, ki so se za nekaj časa umaknili, lahko razmišljate v to smer. Če pa so posredi dolgočasje, osamljenost in obup, jih raje premagajte drugače.

Sem zaradi bivšega postala boljša oseba?

Vprašajte se, kakšen vpliv je na vas imel bivši. Vas je podpiral in spodbujal pri osebni rasti? Ste z njim spoznavali neznane svetove in osvajali nova znanja? Ste se razvijali in izpopolnjevali na vseh področjih?

Želja vsakega je postati boljša različica sebe. Če vam je bilo v nekdanji zvezi to omogočeno ter je na vas vplivala pozitivno, je vredno razmišljati o tem, da bi jo obudili.

Če pa ste v razmerju stagnirali, se podrejali sočloveku ali je druženje z njim v vas celo zbujalo negativna dejanja, o ponovnem začetku raje sploh ne razmišljajte.

 

Koliko sva imela skupnega?

Tu ne gre za skupen dom in drugo lastnino, temveč za skupne poglede na svet, življenje in prihodnost ter tudi aktivnosti, ki so razveseljevale oba. Zgolj gledanje serij ne šteje.

Skupni interesi so v razmerju pomembni, saj lahko z njihovo pomočjo zgradita tesno vezo. In če vaju niso povezovali v preteklosti, vaju tudi v prihodnosti žal ne bodo.

Kako so nanj gledali prijatelji in družina?

Res je, da mnenja prijateljev in družinskih članov ne morejo biti glavni kriterij pri izbiri partnerja, vendar njihovih morebitnih opozoril ne bi smeli povsem zanemariti. Kajti priznati je treba, da oni vidijo stvari, ki jih zaljubljenci praviloma spregledajo.

Če so si potem, ko sta se razšla, oddahnili, se vprašajte, zakaj in si pošteno odgovorite. Najbrž si boste morali priznati, da so, če ga niso marali, imeli prav.

Se z njim vidim čez pet let?

Bi res radi zapravljali čas ob nekom, s katerim ne vidite prave prihodnosti? 

Če si te, ne glede na razlog, nikakor ne morete predstavljati in je nejasna, potem vse skupaj nima smisla. Res je, trenutno ste osamljeni, a vrnitev k bivšemu zagotovo ni pravi način, da bi te občutke premagali.

Preberite še: Horoskop: Pet astroloških znakov, ki bivšega (večkrat) vzamejo nazaj

Morda vas zanima tudi: Zakaj je bivši prijateljice prepovedan sadež


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)