7 znamenj, da še vedno ljubi bivšo

Upoštevajte možnost, da ste zgolj dekle za tolažbo.

13.10.2018 ob 4:01

par_ljubezen_piknikmoski_zenska.jpg

Potihem se vam dozdeva, da vaš dragi bivše ljubezni ni prebolel. Morda ste ga ujeli, kako ji v telefon kaj šepeta. Morda v sanjah kliče njeno ime ali še huje, vas pokliče z imenom bivše. Morda ima v omari še vedno njeno majico. To so le najočitnejši znaki, da ni pripravljen na novo zvezo. Kateri so drugi, malce bolj skriti, pa razkriva spolna terapevtka in psihologinja Jane Greer.

1 Pogosto se pogovarjata

Res je, ni ravno pošteno od njega pričakovati, da jo bo povsem izločil iz svojega življenja. A če se pogosto pogovarjata v živo ali po telefonu, je dokaj verjetno, da se njegova čustva še niso povsem ohladila.

"Morda občuti krivdo, ker sta se razšla ali je še ni prebolel," pravi Greerova in dodaja: "Če se vam zdi, da je preveč prisotna v njegovem življenju je edino, kar vam preostane, da se odkrito pogovorita, ali je sploh pripravljen na novo zvezo z vami. Lahko gre za povsem platonski odnos, kaj lahko pa z njo ohranja stik za vsak primer, če se z vami ne bi izšlo. Moški pogosto na bivše gledajo kot na izhod v sili."

2 Spremlja, komentira in všečka njene objave na družabnih omrežjih

Vsak pri zdravem razumu se zaveda, da ni pametno slediti bivšim na družabnih omrežjih. A popoln odmik od njenih objav se moškim pogosto ne zdi najboljša možnost. Nič ni narobe, če jo ohrani kot prijateljico, a če zavzeto spremlja njene objave in je nanje pozoren, je to kaj lahko slabo znamenje.

3 Stalno poudarja, kako močno jo sovraži

Razumljivo je, da je nekoliko zagrenjen, a če njegovo sovraštvo presega vse meje in neprestano poudarja, kako je bila nesramna in zoprna, je to znak za preplah. S takšnim početjem najbrž sam sebe prepričuje, da mu je v življenju brez nje bolje, v kar pa ni povsem prepričan.

4 Tekmuje z njo

Tudi to je pogosto obnašanje pri nekomu, ki še vedno goji čustva do bivše ljubezni. Z njo tekmuje zlasti v tem, kdo bo prvi status iz samskega spremenil v tistega v razmerju. Če se njemu preveč mudi, gre za tekmo, v kateri vi ne boste zmagali.

5 O njej veste več, kot bi morali (ali želeli)

Neprestano poslušate izjave v smislu: "Moja bivša nikoli ni marala akcijskih filmov, tako kot ti." Ali: "Vedno je pošiljala sporočila med večerjo," in podobno. Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za pohvale, vas primerja z njo. In vi bi morali zbežati.

6 Še vedno ima majico, ki jo je izdelala posebej zanj

Moral bi se je znebiti, jo vrniti ali zažgati. Če jo še vedno hrani, želi obdržati spomin na razmerje, ki se je končalo in v katerem je bil z dekletom, ki ga še ni prebolel.

"Pogovorite se z njim, kaj to zanj pomeni in zakaj se mora oklepati takšnih in drugačnih materialnih spominkov," opozarja Greerova ter dodaja, da teh nikakor ne bi smel hraniti v omari.

7 Ohranja stike z njeno družino

Praviloma tedaj, ko se z nekom razdemo, pretrgamo stike tudi z njegovo družino. Če se on še vedno druži z bratom bivše ali celo z njenimi straši, to najbrž počne zgolj z enim namenom: del njega upa, da bo tako ohranil povezavo.

Res je, morda se zgolj odlično ujemajo ali so se poznali že prej, preden sta z bivšo postala par, pa vendar zadeve ne gre kar spregledati. Ubesedite svoje dvome, preden zadeve med vama postanejo resne in se šele nato odločite, kako daleč v svoje življenje ga boste spustili.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Če ima ločene starše, te bo ljubil(a) drugače ali pa To! je ključna sestavina, ki zagotavlja odličen seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)