6 najboljših nasvetov za zmenke, če ste samska mamica

Svet zmenkov je z vidika samskih mam poseben, z upoštevanjem nekaterih nasvetov pa bodo zadeve tekle bolj gladko.

16.2.2023 ob 6:25 | Foto: Vasyl Dolmatov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

6 najboljših nasvetov za zmenke, če ste samska mamica

Iskanje pravega partnerja ni vedno lahko in zmenki niso vselej preprosti. Za nikogar, sploh pa ne za samske starše, ki se podajo v ta svet.

Strah pred zavrnitvijo, dvom, kako bodo odhode na zmenke in morebitnega novega partnerja sprejeli otroci in tudi negotovost glede tega, če je res že čas za novo zvezo, še kako otežijo zadeve.

A ker si nedvomno tudi samske mame zaslužijo novo ljubezensko priložnost poglejte nekaj najboljših nasvetov za zmenke, ki jim bodo olajšale zadeve. Zlasti, če je od njihovega zadnjega tovrstnega srečanja preteklo že veliko vode.

Najprej se zazrite vase

Preden po razhodu ali ločitvi sploh začnete razmišljati o tem, da bi se znova podali v svet zmenkov, se zazrite vase in se vprašajte, kaj je šlo narobe v odnosu, ki se je končal, natančneje, v kolikšni meri ste k temu prispevali sami.

To je pomemben korak in brez njega boste zvezi neprijazne vzorce prenesli v nov odnos. Ne glede na razlog, ki je pripeljal do konca starega, potruditi se morate, da se zgodovina v novem ne bi ponovila.

Bodite prepričani, da ste res pripravljeni

Kdaj nastopi trenutek, ko je nekdo pripravljen za nove zmenke, je odvisno od njega samega, a prav ta čas je ključen za uspešno spoznavanje morebitnega partnerja.

Bodite prepričani, da so se zacelile čustvene in duševne rane, ki sta jih pustila nekdanja zveza ter njen konec, da ste predelali občutke in da ste preteklost pustili za seboj.

Kdaj do tega pride, boste začutili sami, predvsem pa se ne ozirajte na prigovarjanja okolice, da bi že bil čas.  Če vi ne čutite tako, zagotovo še ni.

Premagajte stigmo

Samski starši se včasih še vedno soočajo z določeno stigmo. A ta je povsem neupravičena in zato, ker ste samski starš z otroki, se ne smete počutiti manjvredni ali za kaj prikrajšani.

Če se boste v svet zmenkov podali samozavestno in z dvignjeno glavo, boste lahko v njem tudi uspeli.

Bodite prepričani vase

Razumljivo je, da ste nekoliko napeti in negotovi. Zlasti, če se ne zmenek odpravljate prvič po dolgem času. Znojne dlani in pospešeno bitje srca sta znaka, da se pomikate iz cone ugodja, a zaradi njih ne smete cele dneve ostajati doma v pižami.

Bodite prepričani vase in se pred zmenkom opomnite, da je prav tako živčna tudi druga stran in predvsem, da je vaš namen imeti lep večer in se zabavati.

Lahko se pogovarjate o otrocih

Nekdo, ki se iskreno zanima za vas, se bo iskreno zanimal za stvari, ki vam v življenju veliko pomenijo. Zato ni nič narobe, če pogovor teče tudi o otrocih.

Res je, da se vse ne sme vrteti okoli njih, a zagotovo na zmenkih niso prepovedana tema. Nasprotno. Kajti oseba, ki to temo zavrača, zagotovo ni prava za vas.

Ne omejujte se

In še za konec. To, da ste samski starš, ne pomeni, da se morate sestajati z nekom, ki ima enako izkušnjo.

Ne zavračajte povabil zgolj zato, ker se vam nekdo na prvi pogled ne zdi primeren, ker nikoli v življenju ni zamenjal plenice.

Če vam je nekdo všeč, mu dajte priložnost. Nikoli ne veste, kaj se bo iz nje na koncu razvilo.

Povzeto po portalu msn.com

Preberite še: Nasvet svetovalke za zmenke: Te stvari odstranite iz vašega profila!

Morda vas zanima tudi: 30 neprecenljivih nasvetov za zmenke (želeli si boste, da bi jih poznali prej)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)