11 stvari, ki so njemu neverjetno seksi in nimajo nič skupnega s seksom

Z njimi boste zagotovo cveteli.

13.7.2017 ob 3:10

seksi.jpg

Vsaka ženska bi rada bila seksi. Kaj pa biti seksi sploh pomeni? Izzivalno oblačenje? Zapeljiva hoja in dvoumni pogledi? V resnici še zdaleč ne gre zgolj za fizično privlačnost, temveč za povsem nekaj drugega.

Poglejte enajst lastnosti, zaradi katerih boste seksi, čeprav s seksom (na prvi pogled) nimajo nobene povezave. Na podlagi dolgoletnih izkušenj, zbranih z delom s posamezniki in pari, jih nizajo psihiatrinja, strokovnjakinja za razmerja in spolna terapevtka.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.  

Prepričanje vase

Prepričanje vase je najbolj privlačna lastnost, ki pripadnike nasprotnega spola pritegne kot magnet. "Biti prepričan vase, ne pomeni biti domišljav in nadut. Biti prepričan vase pomeni zavedati se sebe, svojih prepričanj in vrednot ter upoštevati prepričanja in vrednote drugih, ne da bi se ob tem počutili manjvredni ali bi koga zaradi njih poniževali," pravi strokovnjakinja za razmerja,  Laurel House.

Samozavest

Samozavestna ženska brez domišljavosti je za moške super seksi. "Kajti takšna pripadnica nežnejšega spola ne hrepeni po potrditvi in pozornosti drugih, temveč se sama zaveda svoje vrednosti, ima jasno zastavljene cilje in jim zavzeto sledi ter spoštuje sebe in druge," meni spolna terapevtka Antonia Hall.

Nasmeh

Nasmeh na obrazu nakazuje na zadovoljstvo z življenjem in prav zato je širok nasmeh pripadnic nežnejšega spola za moške izjemno seksi.

"Vsak bi rad ustregel svoji srčni izbranki in če je njeno življenje že prežeto z radostjo in srečo ve, da bo zlahka vstopil v njeno življenje ter ji pomagal pri ohranjanju zadovoljstva," je prepričana psihiatrinja Barbara Greenberg.

PREBERITE še // Pet odlik popolne ženske

Moč

"Ne gre za fizično, temveč za psihično moč, ki pripadnici nežnejšega spola zagotavlja, da lahko sama premaguje vse težave, ki se ji pojavijo na poti in ob padcih ne obupa, temveč se po njih vedno znova pobere in še strumneje koraka skozi življenje," pojasnjuje Hallova.

Magnetizem

"Ne potrebujete ga, z njim ste zato, ker si to želite. Tudi brez njega ste celostni, ste pa vedno pripravljeni vlagati vase in v vajino zvezo. Prav zato vselej misli na vas, zvečer ob tej misli zaspi in se zjutraj z njo zbudi. Vi ste še vedno vi, čeprav ste v zvezi in prav zato ste tako privlačni. Ni vam treba ničesar dokazovati, saj dobro veste kaj, kdo in kje ste, ter kaj lahko svetu okoli sebe date," nevidno silo, imenovano magnetizem, opisuje Housova.

Optimizem

Ste srečni, zabavni in zadovoljni? Tako z zasebnim kot službenim življenjem, s prijatelji in hobiji, družino? Znate sprejemati in dajati komplimente ter ne pričakujete, da vas bodo osrečili drugi? Torej ste zagotovo seksi.
"Nihče vas ne more osrečiti, tudi dragi ne. V kolikor z življenjem niste zadovoljni sami, tudi v dvoje ne boste. In optimizem ter pogled na svet skozi zabavna očala sta prva koraka k osebnemu zadovoljstvu, ki ga je zlahka prenesti tudi v odnos v dvoje," je prepričana strokovnjakinja za intimne odnose.

PREBERITE še // Nenavadna privlačnost

Neodvisnost

Če ste dejavni, motivirani, strastni in avtonomni, imate svoje interese, ste nedvomno zanimivi ali, če hočete, seksi. "Skratka lahko živite brez njega, a vendar ste navdušeni tudi, kadar se srečata in mu tako zagotavljate občutek, da je v vašem življenju pomemben člen. Prav zato ga tako neizmerno privlačite," meni Housova.

Integriteta

Tudi tedaj, ko vas življenje tepe, ostajate pokončni in močni ter nikoli ne podvomite vase. Pritiski, ki jih na vas vršijo drugi, vam ne vzamejo poguma, temveč vas navdajo z novo močjo. Ne glede na to, kaj se okoli vas dogaja, ostajate zvesti svojim prepričanjem in vrednotam. Na vas se lahko zanaša, nikoli ne prelomite obljube in zato v razmerje vnašate določeno stopnjo varnosti. "Zato vam lahko zaupa in je prepričan, da boste ob njem v dobrem in slabem, v zdravju in bolezni, ob zmagah in porazih," pravi Barbara Greenberg.

PREBERITE še // Takojšna privlačnost ali kaj ženske v trenutku privlači

Ranljivost in odprtost

Pokazati svojo ranljivejšo plat, negotovosti in priznavanje svojih napak je še ena lastnost, ob kateri se moškim zmehčajo kolena. "Biti ranljiv in odprt ne pomeni tarnati in jadikovati, temveč prepoznavati in pravilno izražati tudi čustva, ki bi jih težko imenovali pozitivna. Pomeni sposobnost pokazati tudi šibko plat, kajti resnična moč se ne skriva v prikrivanju in zanikanju šibkosti, temveč v priznavanju in izražanju te," meni Hallova.

Ženstvenost

Ob ženstveni ženski se moški počutijo možato, prav to pa je tisto, kar je zanje tako privlačno.

"Ženstvenost obsega tako videz kot odnos do sveta. Biti ženstvena pomeni sprejeti svojo lepoto, nežnost in mehkobo, se je zavedati in jo negovati. Gre za tisto sladko plat, ki je moški praviloma ne premorejo. Bodite dekle, bodite ženska. Oblecite obleko, naličite si obraz, uredite se in uživajte v svoji ženstvenosti. Verjemite, tudi sami se boste počutili odlično," je prepričana Housova.

Skrbnost

Ne glede na to, kako močan, neodvisen in možat je, vsak se rad nekoliko pusti razvajati. Ob vaši skrbi zanj bo spoznal, da lahko poruši ograje okoli sebe in da s tem, da vas potrebuje, ni nič narobe. "Kadar moški razkrije svoje šibke plati in pokaže ranljivost, ste osvojili njegovo srce, prav v tem pa tiči vsa moč," je prepričana Housova.

Avtorica: M. FL
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)