Razlogi, zakaj seks v vroči kopeli ni najboljša ideja

Seks v vroči kopeli je sicer seksi in spontan, a se mu je bolje izogniti.

25.11.2017 ob 6:05

kopel_micna_ThinkstockPhotos-522878012.jpg

Vroče kopeli se zdijo, kot ena najbolj romantičnih priložnosti za seks, a postavlja se vprašanje, ali so primerne in varne. Kratek odgovor je ne. Imeti spolne odnose v vodi že na splošno ni najbolj priporočljivo, vroče kopeli in jacuzziji pa so polni bakterij, s čimer predstavljajo nepotrebna tveganja. Razen v primeru, da imate doma svojo kad, ki jo pridno čistite, je bolje, da se seksa v njih izogibate zaradi spodnjih razlogov.

Bakterijske infekcije in bolezni sečil

Že samo namakanje v vroči kopeli lahko poveča možnost za bolezen sečil, če v njej seksate, pa to še dodatno poveča možnost, da bakterije zaidejo v vašo nožnico. Prisotnost klora lahko škodi pH vrednosti nožnice in poveča možnosti za nastanek bakterijskih okužb. Vsaka ženska, ki je kadarkoli prej imela podobne težave, dobro ve, kako zoprne so takšne infekcije.

Zmanjšan učinek kondomov

Tudi če uporabite zaščito, se lahko zgodi, da ta ne bo tako učinkovita, kot bi morala biti. Visoke temperature in klor lahko povzročita, da se kondom začne razkrajati ali celo poči. Kar pomeni, da kljub temu, da vroča voda zmanjšuje število spermijev, še vedno obstaja možnost, da zanosite.

Možnost, da dobite spolno prenosljivo bolezen

Obstaja mit, ki pravi, da klor uničuje spolno prenosljive bolezni, a to ni res. Bolezni, ki se prenašajo s spolnimi odnosi, se lahko prenašajo tako v navadni kot v klorirani vodi. Če imate spolne odnose v vroči kopeli, klor lahko še dodatno draži vaše spolne organe, s tem pa se veča možnost, da se okužite s spolno prenosljivo boleznijo.

Avtorica: K. R. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)