Pripravite ga do tega, da bo vzljubil red

Se vaš dragi še ni spoprijateljil s pospravljanjem in čiščenjem? Pomagajte mu s temi preprostimi koraki.

18.2.2015 ob 12:30

shutterstock_190056287.jpg

Odločila sta se za pomemben korak v vajini zvezi in osnovala skupno gnezdo, a ste že kmalu spoznali, da redoljubnost ni njegova najboljša vrlina.

Ker neprestano pospravljanje za njim seveda ne pride v poštev, imamo za vas nekaj predlogov, kako ga pripraviti do tega, da bo za red poskrbel tudi sam.

Prosite ga, naj pospravi za seboj

Morda se vam urejeno stanovanje zdi povsem samoumevno, ampak ali sta se o tem res pogovorila? Ste mu že omenili, da je nered za vas težava ali se le tiho kujate in brez besed po tleh pobirate njegove nogavice? Preden ukrepate drugače, z besedo na dan.

Razdelita si gospodinjska opravila

Pogovorita se in skušajta ugotoviti, kdo je pri čem boljši. Razdelita si opravila in se dogovorita, da se jih bosta redno držala. Če raje posesa stanovanje kot pomije posodo, naj počne to. Naj odnaša smeti, če mu brisanje praha ne diši.

Prenehajte čistiti za njim

Če se dogovorjenega ne bo držal, mu ne dajajte potuhe in ne opravljajte njegovega dela. Kmalu bo uvidel, da ni tako čisto kot je vajen in se bo lotil pospravljanja.

Znebite se krame

Moški radi kopičijo. Največkrat takšne in drugačne aparature, žice, kable, telovadne naprave, revije, oblačila in še bi lahko naštevali. Če ležijo povsod, uporabne podarite, odslužene zavrzite v smeti. Brez milosti. Naslednjič se bo zagotovo potrudil, da jih bo pospravil.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)