Pravila, ki jih morate poznati pred skupnim življenjem

So stvari, o katerih se morata temeljito pogovoriti, preden začneta plesti skupno gnezdo.

7.4.2015 ob 1:00

shutterstock_134365157.jpg

Skupno življenje prinaša veliko zadovoljstva, pa tudi obveznosti, zato se morata nanj z dragim dobro pripraviti. V ta namen spoznajta in se strogo držita nekaterih pravil.

Pojasnite svoje potrebe. Vsak ima različne potrebe in želje. In medtem, ko boste glede nekaterih našli kompromis, se drugim v dobro obeh celo odpovedali, boste tretjim ostali zvesti. Zato je prav, da jih izrazite, spoznate, kakšne ima on, da glede obojih poiščeta skupni jezik in tako preprečita, da bi nekoč postala tujca v lastnem domu.

Načrtujta skupne aktivnosti. Ne dopustite, da bi proste trenutke preživljala na kavču. Takšno obnašanje po privedlo do monotonosti in nezadovoljstva v odnosu. Res vama bo kdaj povsem prijalo ostati v zavetju štirih sten in gledati televizijo, a naj bo to zgolj izjema in ne pravilo. Ostanita aktivna: hodita v kino, na izlete, kuhajta, obiskujta prijatelje in skozi skupne aktivnosti krepita vajin odnos.

shutterstock_229736875.jpg

Spoštujte drug drugega. Okoli tega najbrž ni potrebno izgubljati besed. Sta enakovredna partnerja, ki si oba zaslužita enako mero medsebojnega spoštovanja.

Kdo bo kuhar. V idealnem svetu  bi oba oboževala kuhanje in bi se prepirala, kdo bo več časa preživel za štedilnikom. V resničnem pa je kuhaje opravilo, ki bi se mu ob napornemu urniku najraje izognila oba. Prav zato se sproti dogovarjajta, kdo bo naslednji dan pripravil obrok. Če kuhate vi, naj vam on pomaga z nakupi in obratno. Nikar pa ne dopustite, da bi en od vaju postal tisti, ki kuha in drugi oni, ki čaka da bo jed na mizi.

shutterstock_57626365.jpg

Razporedite obveznosti. Hišna dela so lažja, če jih opravljata skupaj in jih pravilno razporedita. Določita dan, ki bo namenjen čiščenju. Razdelita dela: vi brišete prah, on sesa, vi kuhate, on pomiva, vi likate on zlaga v omaro. To je le nekaj primerov, razpored naj bo seveda po vajinem okusu, pomembno je le, da se ga držita oba.

Pripravite se na odmet stvari. Oba se bosta ob vselitvi v nov dom morala odreči nekaterim predmetom, saj zanje preprosto ne bo prostora. Znebite se oblačil, ki jih ne nosite več, starih časopisov, spominkov brez prave vrednosti in podobnega.

Ne pozabita na seks. Morda se vam zdi, da bosta zaradi bližine drug drugega neizmerno uživala v telesni ljubezni, a lahko se zgodi, da bosta nanjo vse pogosteje pozabljala. Za to bosta kriva utrujenost in rutina, vi pa se potrudite, da ne bi škodovala vajinemu odnosu in iz vajinega življenja izrinila strasti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)