Pet odločitev, ki jih v razmerju morate sprejeti

V razmerju je treba sprejemati prave odločitve, le tako ima to možnosti za uspeh.

23.2.2023 ob 6:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet odločitev, ki jih v razmerju morate sprejeti

V življenju vsak dan sprejemamo odločitve. Takšne, ki se tičejo nas samih, takšne, ki vplivajo na ožji in takšne, ki imajo posledice za širši krog ljudi.

Prave odločitve vodijo do pravih rezultatov, tudi kar zadeve razmerja. Brez sledečih petih, ki jih niza Your Tango, nobeno ne more obstati.

Odločitev, da boste prisotni

Eno je fizična prisotnost, drugo pa ob sočloveku biti tako s telesom kot z dušo. Kar pomeni, da ste pozorni na partnerjeve besede, dejanja in počutje, da mu res prisluhnete, kadar vam nekaj pripoveduje, da upoštevate njegove želje in potrebe in da tedaj, ko sta skupaj, z mislimi niste na drugem planetu.

Odločitev, da boste prisotni (in njegova, da bo prisoten on) je ena osnovnih za uspešen odnos.

Odločitev, da boste skrbeli zase

Ne glede na to, ali ste v ustaljeni ali še čisto sveži zvezi, nikoli v odnosu ne smete pozabiti na skrb zase, za svoje zdravje, počutje, za svojo sprostitev in za vam lastne užitke.

To ne pomeni, da ste lahko sebični, pomeni pa, da morata oba partnerja najti pravo ravnovesje med tem, koliko truda vlagata v odnos in koliko ga prihranita samo zase. Kajti kdor zanemari sebe, ne zmore prispevati k zdravi in skladni zvezi.

Odločitev, da boste spontani

Nič ni narobe, če imate načrt, ki mu sledite, a prav tako ni nič narobe, če si kdaj dovolite biti spontani in stvari počnete po trenutnem navdihu.

Spontanost je posebna začimba razmerja, z njo je le težko dolgočasno, hkrati spontanost omogoča hitro iskanje pravih rešitev tedaj, ko se zadeve ne odvijajo po načrtih.

Cel kup koristi torej, tako za posameznika kot za intimni odnos.

Odločitev, da boste rekli hvala

Na žalost se v zvezi vse prepogosto zgodi, da začneta partnerja drug na drugega gledati kot na samoumevna in ne opazita več stvari, ki jih počneta v korist sočloveka ali odnosa. Prav to pa je velikokrat recept za zakonski brodolom.

Rešitev je preprosta: odločite se reči hvala. Vedno, ob vsaki priložnosti in ob še tako neznatni malenkosti. Zahvala je tista, k v odnosu, dolgem ali kratkem, veliko spremeni.

Odločitev, da boste odkriti

Poštenost je edina prava pot v zvezi. Laži, prikrivanje in druge oblike neiskrenosti morda na kratek rok zvezi res koristijo, a na dolgega jo peljejo na povsem napačne tirnice.

Zato bodite vedno odkriti. Ne glede na to, koliko bolj prikladno bi bilo kdaj kaj prikriti, zamolčati ali se o nečem zlagati.

Preberite še: 6 znakov, da ljubite napačnega

Morda vas zanima tudi: Stara sem 42 let: nikoli si ne dovolim teh desetih napak!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)