Pet najpogostejših moških zmot o tem, česa si v razmerju želijo ženske

Čeprav so prepričani, da pripadnice nasprotnega spola poznajo do obisti, moški velikokrat živijo v zmoti.

31.1.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet najpogostejših moških zmot o tem, česa si v razmerju želijo ženske

Česa si v razmerju želijo ženske? Večno vprašanje, na katerega žal ni odgovora, ki bi veljal za vse. Zato je, tako kot glede vsega, povezanega z medosebnimi odnosi, najbolje vprašati. In se predvsem otresti prepričanj, ki jim moški nemalokrat verjamejo in tako sebi na poti do ljubezni postavljajo visoke ovire.

Kateri torej niso dejavniki moške privlačnosti? 

Denar

Ni malo junakov, ki so prepričani, da ženske zanima zgolj in edino denar. Drži, obstajajo tudi izjeme, a za večino pripadnic nežnejšega spola debela denarnica ni tista, ki očara.

Očara pa jih ambicioznost, zagnanost, pripravljenost trdo delati in se razvijati na kariernem ter osebnostnem področju. Ženske prepričajo moški, ki imajo v življenju jasne cilje ter jim sledijo, ki živijo strastno ter hkrati v zvezo prinašajo varnost in finančno stabilnost. Za kar pa praviloma niso potrebni bajni zaslužki.

Smeh

Širok nasmeh je očarljiv, a v resnici prepriča nekaj drugega. Ko gre za ohranjanje njene pozornosti, je lepo obnašanje pomembno, lep videz bonus, humor pa obvezen.

S psihološkega vidika je humor povezan z inteligenco in zagotovo pripomore k uspešnemu osvajanju.

Humor, ki na usta zvabi nasmeh, polepša dan v vsakem trenutku. Torej drži, ženske se rade smejijo in rade vidijo iskren nasmeh, a prepriča jih tisto, kar se skriva globlje. To pa je dober smisel za humor.

 

Orgazmi

Spolnost in seveda orgazmi so pomembna sestavina intimnega odnosa, a niso nepogrešljivi. Veliko večjo vlogo v ženskih očeh igrajo druga intimna dejanja: pozornost, objemi, iskren pogovor, pomoč.

Intimo je namreč mogoče izkazovati na nešteto načinov in orgazem ni (vedno) pogoj za to, da bi razmerje bilo uspešno ter zdravo.

Darila

Nekateri moški verjamejo, da ženske prepričajo bogata darila. Ali da se je z darilom mogoče odkupiti, zgladiti spor, nadomestiti pomanjkanje časa za druženje in še bi lahko naštevali.

Žal nič od tega ne drži. Kajti, čeprav so darila tudi način izkazovanja pozornosti in naklonjenost, ta, v kolikor so prepogosta, prebogata in podarjena s skritim namenom, izgubijo pravi pomen in prinesejo ravno nasproten, od pričakovanega učinka.

Grobost

Morda najmanj resničen in tudi najškodljivejši z odnosi povezan mit: ženske imajo rade grobe junake, ki se do njih grdo obnašajo, alfa moške brez empatije, stroge, neromantične pripadnike močnejšega spola, ki se skrivajo za jekleno podobo in včasih tudi pokažejo, kako močni ter mogočni so.

A to ne bo držalo … vsaka pripadnica nežnejšega spola je rada ljubljena, spoštovana in sprejeta. To pa lahko pričakuje le od nekoga, ki ga ni strah ali sram pokazati svoje mehke plati duše, je sposoben dragi prisluhniti, ji zaupati in ji povedati ali pokazati, da jo ima rad ter da jo ceni in spoštuje.

Še za konec: prava ženska ne pričakuje denarja, daril in dragega avtomobila. Ona od srčnega izbranca pričakuje čas, trud, poštenost, zvestobo, odkritost in seveda, ljubezen.

Povzeto po pisanju portala Your Tango.

Morda vas zanima: 10 nenamernih napak, ki jih delajo lastniki psov in mačk

Preberite še: Celjska kavarna, kjer se boste okrepčali z domačimi jajčki

Priporočamo tudi: Ženske so naveličane enih in istih tehnik in pa Pet najbolj romantičnih gest, ki jih obožujejo tudi tiste, ki niso za romantiko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)