Predstavitvena informacija

Kaj morate vedeti pred nakupom šolskih potrebščin

Začelo se je hitro odštevanje: prvi šolski dan je pred vrati, čas je, da preverite seznam obveznih šolskih potrebščin.

22.8.2023 ob 5:30 | Foto: Adobe Stock | Avtor: P. I.

Kaj morate vedeti pred nakupom šolskih potrebščin

Kmalu bo šolski zvonec šolarje vseh starosti priklical nazaj v šolske klopi. Še pred tem pa bo na vrsti prav posebno nakupovalno doživetje – nabava šolskih potrebščin. Že imate seznam?

Vstop v šolsko leto prinaša nove začetke ali nadaljevanje preteklih zgodb. Prehod iz počitniške ležerne rutine bo še lažji, če bo vaš šolar opremljen z vsemi pripomočki, ki ne bodo le kakovostni in praktični, ampak tudi trendovski in kul.

Čakanja na pravi trenutek je zdaj konec: čas je za šolsko obarvani »šoping«. Ker se zavedamo, da so prave šolske potrebščine izjemno pomembne za bolj učinkovito in zavzeto učenje, smo pripravili nekaj smernic za lažje nakupovanje.


Da bo res brezskrbno

Nakupujte vse na enem mestu – v Sparu so tudi letos pripravili širok nabor kakovostnih šolskih potrebščin po ugodni ceni.

Prelistajte katalog šolskih potrebščin.


Nakup šolskih potrebščin naj bo poseben dogodek.

Začnemo pri torbi …

Najpomembnejši del obvezne šolske opreme je nedvomno šolska torba, ki lahko šolarju odlično služi tudi več let. Da bo res tako, izberite kakovostno in ergonomsko zasnovano torbo, ki bo olajšala prenašanje šolskih potrebščin in bo hkrati tudi najboljši »modni dodatek« vse šolsko leto. Preverite naše nasvete in poskrbite, da bo začetek tega šolskega leta še bolj eksploziven.

Lastnosti kakovostne šolske torbe:

Velikost: izberite torbo, ki je primerne velikosti za vašega otroka. Prevelika torba, zlasti v prvi triadi, lahko postane breme za otroka. Pomembno je, da preverite, ali bo torba imela dovolj prostora za shranjevanje zvezkov, knjig in drugih potrebščin.

Za lepo držo: izberite ergonomsko oblikovano torbo z mehkim hrbtiščem ter širokimi in oblazinjenimi naramnicami, ki jih lahko nastavljate glede na velikost otroka. Priporočljivo je tudi, da torba omogoča pripenjanje okoli pasu.

Material: izberite torbo iz trpežnih materialov, ki bodo zdržali vsakodnevno obrabo. Dodatno preverite šive, zadrge in trakove, da se izognete morebitnim težavam. Preverite, ali je torba vodoodporna – tako bodo potrebščine v njej še dodatno zaščitene pred vlago.

Praktičnost: torba naj ima več predalov in žepov za urejeno shranjevanje različnih predmetov. To bo pomagalo ohraniti red in omogočilo enostavno iskanje potrebščin.

Naj bo vidna: torba naj bo opremljena z odsevniki ali LED-lučko, kar bo omogočalo boljšo vidnost v prometu (k varnosti prispeva tudi torba v bolj živih barvah).

Teža torbe

Ne pozabite: teža napolnjene šolske torbe ne sme preseči 10 % otrokove teže, opozarjajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. To naj bo tudi vodilo pri nakupu vseh šolskih potrebščin – preverite osnovno težo torbe in izberite lažje zvezke in manjše peresnice.

Ob tem je pomembna tudi pravilna razporeditev teže v šolski torbi. Na NIJZ tako svetujejo: težji in večji šolski pripomočki (npr. zvezki, učbeniki, mape velikosti A4) naj bodo zloženi ob hrbtišču torbe.

Manjši in lažji pripomočki (npr. manjši zvezki, puščica) pa naj bodo spredaj, torej najbolj oddaljeni od hrbtišča/hrbta.

Ključno vlogo igra tudi pravilna namestitev torbe na hrbet: spodnji rob torbe mora biti v višini pasu, torej nad zadnjico in ne na zadnjici ali pod njo. Ob tem bodite pozorni, da je težišče torbe čim bližje težišču vašega otroka in da je zgornji rob torbe pod višino ramen in ne nad rameni.*

Kaj pa druge potrebščine

Glavno vodilo pri naboru šolskih potrebščin je seznam, ki ste ga prejeli v šoli. Nedvomno pa je glavni odločevalec tudi vaš šolar, ki naj jih izbere po svojem okusu. Ali bodo zvezki poslikani z najbolj aktualnimi junaki, hišnimi ljubljenčki? Morda pa bo otrok raje izbral kakšno bolj abstraktno poslikavo. Kaj pa, če so letos v modi cvetlice ali pa celo enobarvne in bolj umirjene barvne kombinacije? To je stvar okusa, trenutnih trendov in je tudi priložnost, da otrok skozi svoj nabor izrazi svoj okus in osebnost.

Otrok naj zato sam izbere slog svojih šolskih potrebščin, saj se bo skozi šolska vrata tako sprehodil bolj izpopolnjen in z novim navalom ustvarjalnosti. Vaša naloga pri tem je predvsem ta, da ga usmerjate pri izbiri kakovostnih in uporabnih pripomočkov, ki so primerni za njegovo starost.

Pri izbiri šolskih potrebščin naj sodeluje tudi otrok.

Naj bo nakup zabaven uvod v šolsko leto

V Sparu so pravi strokovnjaki pri naboru raznolikih, kakovostnih in ugodnih šolskih potrebščin. Za prvošolce in tudi za bolj izkušene šolarje je ponudba pestra in v skladu s sodobnim in trendovskim okusom današnje mladine. In kar je najboljše, vse šolske potrebščine lahko kupite na enem mestu – od šolske torbe, zvezkov do likovnih in drugih pripomočkov, s katerimi bodo resne in malo manj resne šolske avanture še bolj zabavne.

V Sparovem spletnem katalogu Vse za šolo si lahko ogledate ponudbo izdelkov, ki traja kar do 5. septembra 2023.

 

*Vir: https://nijz.si/zivljenjski-slog/telesna-dejavnost/solske-torbe-z-njimi-povezane-tezave-in-mozne-resitve/


Naročnik oglasne vsebine je Spar Slovenija

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)