Pet dejstev o poljubih

Tako moški kot ženske glavo med poljubom nagnejo v desno, razlogi za poljubljanje pa pri njih niso enaki.

9.2.2015 ob 1:09

shutterstock_122675524b.jpg

Za mnoge je poljub eno najbolj čutnih in ljubečih dejanj v zvezi. Prav na valentinovo pa poljubi dobijo še dodaten čar, saj so za mnoge višek romance na ta najbolj zaljubljen dan v letu. Vendar pa jih moški in ženske ne doživljajo na enak način. V pogledu nanje je dejansko več razlik, kot skupnih točk. Vas zanimajo tako prve kot druge?

Različni razlogi

Moški in ženske se poljubljajo iz različnih razlogov. Medtem, ko si moški ob sočnem srečanju ustnic nadejajo nečesa, več ženskam prvi poljubi služijo predvsem za ocenjevanje tega ali jim partner odgovarja. Prav tako moški hitreje izgubijo interes za poljubljanje, medtem ko ženske dlje uživajo v vročih francoskih poljubih.

Ona prva

Ko pa gre za prvi poljub je videti, da so dekleta bolj pogumna in so možnosti, da bodo partnerja poljubile prve večje, kot da bo to storil on. Približno 45 odstotkov žensk bi se odločilo za ta korak. Moških le 30 odstotkov.

Kam nagniti glavo

Ne glede na to, ali so levičarji ali desničarji, večina med poljubljanjem glavo instinktivno nagne v desno. Takšnih je kar 77 odstotkov. Ne gre za zavestno izbiro, pač pa za refleksno reakcijo.

Poljubljanje je zdravo

In to iz večjih vidikov. Ne zgolj, da krepi razmerje, pomaga premagovati stres, med poljubi se krepi imunski sistem in niža količina slabega holesterola ter tako varujejo pred boleznimi srca.

Moški v prvem uživajo bolj

Ena od raziskav je pokazala da se moški bolj, kot sicer bolj pogumne ženske veselijo prvega poljuba. Pripadnice nežnejšega spola pred prvim poljubom pogosteje občutijo napetost, tremo in celo strah. Rezultati te raziskave sovpadajo z izsledki tiste ki je dokazala, da se ženske podobno odzovejo na prvi seks z novim partnerjem.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)