Horoskop: tako ljubi vodnar

Zadržani mislec v razmerju premore prav posebne kvalitete.

15.1.2019 ob 5:02

par_narava_objem_micna.jpg

Vodnarji so nekaj posebnega. Zadržani misleci, polni nenavadnih idej, velikokrat inovatorji in izumitelji ter radi živijo v svojem svetu. Kako moški, rojeni v tem znamenju ljubijo, pa razkriva Cosmopolitan.

S kom se najbolje ujema

Vodnar in dvojček sta odlična kombinacija. Osnovni element obeh je zrak, oba obožujeta intelektualne debate, soočenja, tudi spore ter zato v zvezi drug z drugim dobita prav tisto, kar jima ponuja vedno nove izzive.

Drugo znamenje, s katerim se vodnar ujema, je oven. Ovna domiselni vodnar vedno znova preseneča s svojimi idejami, zato drug drugega navdušujeta in hkrati vzajemno cenita izrazito potrebo po neodvisnosti ter svobodi, ki je prisotna pri obeh.

Neobičajen in karizmatičen

Vodnar je, kot rečeno, zračno znamenje, kar pomeni, da je karizmatičen, premore veliko intelekta in komunikacijskih veščin. Vsakogar očara njegova nekoliko neobičajna narava, saj mu vlada Uran, planet nekonvencionalnosti, domiselnosti in inovaciji.

Vodnarji so prav tako največji humanitarci zodiaka in se vedno trudijo izboljšati svet. Res je, da so rojeni v tem znaku včasih godrnjavi, pretirano zadržani in nekoliko odmaknjeni, a so hkrati očarljivi ter odprtih misli in srca.

Prijateljstvo na prvem mestu

Le težko boste srečali vodnarja, ki bi ljubezen svojega življenja aktivno iskal na družabnih omrežjih. Pri njem je na prvem mestu prijateljstvo, katerega pa lahko osnuje le s pomočjo osebnih stikov. Prijateljstvo postavlja pred ljubezen in če je vaš dragi rojen v tem znamenju, imate ob sebi človeka, ki je hkrati vaš največji zaveznik, podpornik, skratka prijatelj, šele nato pa ljubimec.

Počasi in previdno

V razmerje se mu ne mudi. On stopa počasi in šele, ko nekoga res dobro spozna, odnos iz platonskega povzdigne na višji nivo. A čeprav se zdi, da včasih vse skupaj dolgo traja, je nedvomno vredno čakati.

Preden vodnarja dobro spoznate, se zdi malo čuden in nenavaden, večino pa na prvo žogo očara njegov smisel za humor, s katerim so vse težave lažje premagljive in je življenje lepše.
Čeprav je zračno znamenje, se je nanj vedno mogoče zanašati, vselej je pripravljen prisluhniti in pomagati, vedno ve, kako in kaj svetovati in nikoli ne prelomi obljube.

Ko se zaljubi zlepa ne neha ljubiti, je izjemno zvest, popolno zvestobo pa pričakuje tudi od partnerja. V zvezi potrebuje veliko svobode in ne prenese ljubosumja ter posesivnosti.

Zanimiva dvojnost

Večkrat se zdi, da se v njem bijeta dva svetova: kot zračno znamenje je družaben in odprt, kot stabilen znak pa tudi velik ljubitelj sproščenega in umirjenega ritma.

Prav ta dvojnost združuje dva najboljša segmenta življenja: kadar je na zabavi, je v središču dogajanja in vedno poskrbi za prijetno vzdušje, a včasih vendarle raje ostane v zavetju doma in uživa v sproščenem večeru z nekom, ki mu je prav posebej pri srcu.

V želji po boljšem svetu se je vselej pripravljen boriti s takšnimi in drugačnimi demoni. Kadar se mu ponudi priložnost za protest, bo izpustil vse ostalo ter se ga udeležil. In vas seveda vzel s seboj. A ne samo svojih, spoštoval in upošteval bo tudi vaše interese: kar je pomembno za vas, je pomembno tudi zanj. Egoizem je za vodnarja neznan koncept.

Včasih zbeži v svoj svet

Vodnar je super pameten, ultra moderen in premore fascinantne lastnosti. Inovacije so mu pisane na kožo in tedaj, ko dobi idejo, se zapre v svoj svet ter iz njega ne pokuka, dokler je ne prenese v prakso. Včasih bo videti, da zanj ne obstajate, a ko se bo dokopal do rešitve, bo znova stal ob vaši strani ter vam po svoje pokazal, da ste zanj vendarle najpomembnejši.

Res je čustven, vendar svojih čustev ne pokaže prav rad. Morda se vam bo zato zdelo, da premalo pozornosti namenja romantičnim trenutkom in gestam. Vse namere, da bi to pri njem spremenili, so odveč. On pač je takšen: stabilen, trmast in takšen bo ostal.

Zaveda se svoje drugačnosti, hkrati pa je pri njem vedno prisoten strah, da bi ga drugi zavračali ali obsojali, zato včasih sprejme mnenje večine. Zgolj z namenom, da ne bi preveč izstopal. Spet drugič, zlasti, kadar je slabe volje, za vsako ceno ostaja pri svojem ali celo nasprotuje brez posebnega razloga.

Če boste vi rekli da, bo on rekel ne. Samo zato, da bi pokazal, da se nikomur ni pripravljen podrejati in prilagajati. A tega se nikar ne ustrašite, kajti ti trenutki so resnično redki.

Najboljši nasvet?

Z vodnarjem ravnajte kot z najboljšim prijateljem, ki ga obožujete, brez katerega ne morete živeti, a vendar vas včasih spravlja ob živce. Ker se on do vseh, tudi do vas obnaša prijateljsko, je to povsem razumljivo.

In ne tarnajte, da je čustveno zadržan in hladen. Pomanjkanje romantičnih gest bo vsakič znova nadomestil z neskončno predanostjo. Res je, ob njem ne boste pisali zveneče romantične zgodbe, a njegova trdna in močna ljubezen bo nedvomno poskrbela, da boste ob njem zasnovali lepo in trajno zvezo.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Horoskop: kako ljubi škorpijon ali pa lev

Priporočamo tudi: Horoskop: tako je, če si v zvezi z moškim, ki je rojen v znamenju rib in Horoskop: tako ljubosumna so posamezna znamenja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)