Deset podcenjenih romantičnih gest

Vseeno je, kdo koga razvaja, njihova moč je neprecenljiva.

24.8.2016 ob 12:40

romantika.jpg

Ne gre za velike šopke rož, bogate večerje in drag nakit. O pravi ljubezni govorijo veliko skromnejše in prav zato pogosto zapostavljene geste. Poglejte si deset takšnih.

Več dejstev o intimi poiščite na Facebooku

Hiter poljub na usta, lice ali čelo ob slovesu

Ne glede na to, kako stresno je bilo vajino jutro in koliko dela vaju čaka čez dan, lepo je vedeti, da se od boljše polovice ne morete ločiti brez nežnega poljuba.

Obešeno perilo

V idealnem svetu bi bila dela doma enakomerno razporejena med oba partnerja, a realnost je vendarle takšna, da večina gospodinjskih še vedno opravi ona. Prav zato so drobne pozornosti z moške strani več kot učinkovite. Če boste brez njene prošnje obesili oprano perilo, ji boste s tem povedali več, kot s čokoladnimi bomboni.

Pokrivanje z odejico

Priznajte, nekaj neprecenljivega se je zbuditi na kavču in opaziti, da vas je med tem, ko ste zadremali, nekdo pokril z odejo, da bi vam bilo prijetnejše. Prav tako se bo, če ga boste pokrili vi, počutil vaš dragi.

Ljubkovalna imena

Lepo je slišati, ko vas po imenu pokliče ljubljena oseba, a občutki so še toplejši, če uporabi tisti poseben nadimek.

Držanje za roke

Ne glede na to, ali se sprehajata po mestu ali sedita pred televizijo, držanje za roke vedno brez odvečnih besed nakazuje na povezanost in pripadnost.

Sporočila presenečenja

Pa naj bodo kratka sporočila po telefonu ali listek na mizi, ko se kateri od vaju vrne domov. Pozornost, ki ob pravih besedah še kako polepša dan.

Sveča med večerjo

Celo pica na kavču je romantična, če med tem, ko se z njo razvajata, prižgeta svečo.

Zapisovanje pomembnih podatkov

Vsega si res ne morete zapomniti, zato si zapišite, kdaj sta šla na prvi zmenek, kdaj sta se prvič poljubila in kdaj sta prvič skupaj okušala telesne strasti. Spomini, ki jih ti datumi prikličejo, so neprecenljivi.

Praznovanje majhnih dosežkov

Morda še niste pretekli maratona, zmogli pa ste pet kilometrov. Razlog za zdravico? Zakaj pa ne. Skupno veselje in praznovanje uspehov je še en način, s katerim drug drugemu vedno znova pokažeta, kako močno se cenita.

Se spomniš…

…najinega prvega pogovora, izleta, skupnih počitnic…takšna in podobna vprašanja odkrivajo romantično plat in tudi dejstvo, da sta drug ob drugem srečna.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)