Bizarno: predporočne pogodbe iz Hollywooda

Očitno se je pametno zavarovati.

7.8.2018 ob 4:55

predporocne_RTX2CHFG.jpg

Zdi se, da je v svetu zvezdnikov svetovnega formata vse težje obdržati zakon. Skoraj ni dneva, ko ne bi odjeknila kakšna odmevna ločitev in prav zato predporočne pogodbe med njimi niso nobena redkost. Nasprotno, so stalnica, tu pa je nekaj najbolj norih.

Jay Z in Beyoncé

Tako Jay Z kot Beyoncé služita bajne denarce, zato se zdi predporočna pogodba med njima nekaj samoumevnega. V njej je med drugim zapisano, da njej pripada pet milijonov dolarjev za vsakega rojenega otroka, ob tem pa ob morebitni ločitvi milijon dolarjev za vsako, v zakonu preživeto leto.

preporocna_RTS8I0V.jpg

Justin Timberlake in Jessica Biel

Če bi Justin prevaral Jessico, bi se z njegovega na njen račun steklo 500. 000 dolarjev.

Britney Spears in Kevin Federline

Se spomnite Britney Spears in Kevina Federline? Kevin je moral podpisati, da bo za vsako darilo, ko bo vrednejše od 7000 dolarjev natančno določeno, komu bo v primeru ločitve pripadalo. Brit je bila prav tako dovolj pametna, da se je Kevin že pred poroko moral sprijazniti, da bo po ločitvi od nje dobil le milijon dolarjev. 

Jennifer Lopez in Ben Affleck 

Jennifer Lopez je povedala, da jo je Ben Affleck močno prizadel, ko je odpovedal poroko. Očitno ni hotel podpisati predporočne pogodbe, po kateri bi bila ona, če bi on skočil čez plot, upravičena do polovice njegovega premoženja. Tudi on sicer ni bil ravno skromen. Nekateri viri navajajo, da je za poroko z zvezdnico zahteval pet milijonov dolarjev in v pogodbo želel dodati klavzulo o rednem seksu: štirikrat na teden.

Katie Holmes in Tom Cruise

Tudi Katie Holmes je ravnala sebi v prid. V predporočni pogodbi s Tomom Cruisom je pisalo, da ji za vsako leto zakona ob morebitni ločitvi pripadajo trije milijoni dolarjev. Tako je ob razvezi zaslužila 15 milijonov dolarjev in vsako leto prejme še 400.000 dolarjev preživnine. Kar sploh ni slabo.

predporocna_RTR2YITS.jpg

Mark Zuckerberg in Priscilla Chan

Mark Zuckerberg seveda ima predporočno pogodbo. A njegova soproga Priscilla Chan je morala podpisati že pogodbo o zmenkih. Viri navajajo, da je bil v njej določen vsaj en zmenek na teden, ki je v zavetju njegovega stanovanja trajal vsaj 100 minut.

George Clooney in Amal Alamuddin

Vrednost premoženja Georga Clooneyja znaša več kot 220 milijonov dolarjev. Podrobnosti sicer niso znane, a viri navajajo, da bi Amal v primeru ločitve dobila 20 milijonov dolarjev.

predporocne_RTX2E2FS.jpg

Tiger Woods in Elin Nordegren

Se spomnite podvigov Tigerja Woodsa? Elin Nordegren je bila zaradi njih po ločitvi bogatejša za 100 milijonov dolarjev.

Avtorica: M. FL.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)