Analni seks za začetnike: najboljši namigi za predigro

Če se spogleduješ z analnim seksom, si pred njim privošči predigro, ki te bo pripeljala do izjemnih občutkov.

14.7.2018 ob 4:04

par_seksi_kavbojka_hlacke_micna.jpg

Analni seks je nekoliko kontroverzen spolni akt. Tisti, ki ga imajo radi, ga imajo radi. In tisti, ki ga ne marajo, ga ne marajo. Če še ne veš, v katero kategorijo bi umestila sebe je čas, da se z njim pobliže spoznaš in se na podlagi lastne izkušnje odločiš, ali bo (ali morda ne bo) del tvojega seksi repertoarja.

Ker pa tako, kot vsak spolni odnos, tudi analni potrebuje pravi uvod, upoštevaj namige za odlično analno predigro za začetnike, ki jih priporoča Cosmopolitan.

Priskrbi si lubrikant na vodni osnovi

Seksologinja Jill McDevitt priporoča, da si priskrbiš kvaliteten lubrikant na vodni osnovi. Z njim bodo zadeve prijetnejše, četudi predigra ne bo vključevala penetracije, saj poveča občutljivost kože na in v okolici anusa.

"Brez kvalitetnega lubrikanta o tej obliki spolnosti ne razmišljaj. Anus, za razliko od vagine, nima sposobnosti lastnega vlaženja, zato mu moraš s primernim sredstvom pomagati," še dodaja seksologinja.

Popolna depilacija ni obveza

Res je, da predpriprave na analni seks neredko vključujejo tudi popolno depilacijo ključnih delov telesa, a ta ni obvezna.

"Pomembno je, da si ob dragemu sproščena in da je on sproščen ob tebi. Dlačice pri tem ne igrajo ključne vloge. V resnici so povsem postranskega pomena in če se ti ne boš z njimi obremenjevala, se zagotovo tudi on ne bo," je prepričan spolni terapevt in seksolog Ian Kerner.

Omisli si prave igračke

McDevittova prav tako svetuje uporabo primernih igračk, namenjenih analni stimulaciji.

"Izbrano sprva samo položi ob anus ali s krožnimi gibi z njo potuj okoli zadnjične odprtine. S tem se boš sprostila, se seznanila z dotiki na ključnemu delu telesa, ki bo ob takšni predpripravi občutljivejši in dovzetnejši za stimulacijo. Na enak način se lahko igraš tudi s prsti."

Pozornost nameni ritnicam

Samo zato, ker je v središču pozornosti analna odprtina, ne pozabi na stimulacijo ritnic. Seksologinja in svetovalka Sadie Allison priporoča, da tvoj dragi začne z masažo teh:

"Uporabi lahko lubrikant ali masažno olje, s celimi dlanmi ali s prsti naj potuje po tvojih ritnicah, masira naj jih po celi površini, jih dviga, spušča, stiska ter poljublja in se počasi bliža zadnjični odprtini. Karkoli, le pozabiti nanje ne sme."

Boleti ne sme

Zato je tu lubrikant. Občutek med penetracijo pri analnem seksu bi te moral spominjati na veliko potrebo. Pri tem sprosti mišice in dihaj. "Nikoli pa ne sme biti prisotna bolečina. Če se ta pojavi, nisi še pripravljena na prehod iz predigre na sam akt," opozarja seksologinja Emily Morse.

Poskusi najprej sama

Morda bo zadeva prijetnejša, če se boš z njo najprej spoznala sama. S prstom odkrij, kaj prinaša analna penetracija. Res je, občutek bo drugačen, kot če bi ti ga nudil dragi, vendar dovolj podoben, da boš vedela, kaj lahko pričakuješ.

Prha ali vroča kopel ti lahko prideta prav

Seks pod prho običajno predstavlja svojevrsten izziv, prav tako tudi seks v vroči kopeli. A ker je pri analnem spolnem odnosu sproščen pristop ključnega pomena, akt v družbi tople vode ni slaba ideja, saj ta pripomore k sprostitvi tako mišic, kot živcev. In še nekaj: če te skrbijo bolj umazane posledice, se ti s temi tedaj, ko vaju obkroža voda, res ni treba obremenjevati.

Začnita počasi

Celoten smisel analne predigre je stopati počasi. "Naj on začne s prsti, jezikom ali zelo majhno analno igračko," svetuje klinična seksologinja Nancy Sutton Pierce. Šele, ko se boš ob teh počutila lagodno, lahko prestopita na naslednjo stopnjo. Prav tako ne hitita s penetracijo. Stimulacija zunanjega dela anusa naj traja tako dolgo, da boš res povsem sproščena in pripravljena na naslednji korak.

Hitri gibi so prepovedani

Ne glede na to, s čim bo vstopal v tvoj anus, hitri, sunkoviti in intenzivni gibi so prepovedani. Vsaj v prvih nekaj seansah. Pozabi na porno filme in poslušaj svoje telo ter opozori dragega, kadar ga bo morda malo zaneslo.

Izberita pravi položaj

Ne, ni treba da sta omejena na položaj po pasje. Drži, da bosta analni seks le težko izvajala v kateri od poz, ki zagotavljajo tudi očesni stik, vendar bodita kreativna: ležita lahko na bokih, ga izvajata v obrnjeni kavbojki, tudi v običajni kavbojki je povsem izvedljiv. Skratka: poiščita položaj, ki bo najboljši za vaju.

Komunikacija je ključ

Edini način, kako si zagotoviti res dobro analno izkušnjo je komunikacija, ki mora biti med vama stalno prisotna. Bodi poštena glede občutkov, ne pretvarjaj se, da ti je všeč nekaj, kar ti v resnici in mu povej ali pokaži, kaj ti ali kaj ti ne odgovarja.

Ni res, da je umazano

Seksologinja Kat Van Kirk vsem, ki se spoznavajo s to obliko spolnosti polaga na srce, da v sam anus in spodnji del danke zaide le malo ali sploh nič odpadkov, kar pomeni, da zadeve ne bodo tako umazane, kot ti morda se zdi.

Lahko pa poskrbiš za dodatno čistočo

Če te prav misel na morebitno nesnago odvrača od dejanja, si pred akcijo privošči izpiranje anusa. Vsake toliko ti ne bo škodovala. "Klistir običajno ni potreben, a če meniš, da boš po njegovi zaslugi bolj sproščena, ne bo odveč," meni Pierceova.

Poskrbi za dodatno stimulacijo

Vaginalno, klitoralno, stimulacijo bradavic, vratu, skratka katerekoli erogene cone. "Nekaterim ženskam analna stimulacija povsem zadošča, druge potrebujejo dodatno spodbudo, ki jih pripelje do končnega cilja. A konec koncev, malo te nikoli ni odveč," je prepičan Kerner.

Bodi pozorna na zaporedje

Ne glede na to, kaj je bilo v tvojem anusu: njegov prst, penis ali igračka, to nikoli ne sme zaiti neposredno v vagino. "Otroški robčki na nočni omarici so obvezna oprema," opozarja Emilly Morse. Z njimi je pred penetracijo v vagino mogoče očistiti tisto, kar je bilo v anusu in tako preprečiti, da bi se bakterije iz zadnjične odprtine prenesle v nožnico ter tam povzročila vnetja.

Če ti ne odgovarja, ne vztrajaj

Morda boš po nekaj poskusih spoznala, da preprosto ni zate. Ne glede na to, kako sta se trudila, da bi vzljubila to obliko spolnega odnosa, zgodi se lahko, da ti ne bo všeč. Ne misli, da bo z večjimi ponovitvami prinesel več zadovoljstva.

"To se najbrž ne bo zgodilo. Občutki med spolnim odnosom so pogojeni s številnimi dejavniki, en najmočnejših je odziv tvojega telesa, ki ga je skoraj nemogoče prevarati in spregledati. Če tvoje telo analni seks zavrača, pozabi nanj. Obstaja še veliko drugih oblik spolnosti, ki so ti ljubše. Raje si vzemi čas zanje," meni Kerner.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)