Kako njegove roke izdajajo, kaj si lahko obetate v razmerju z njim

Oblika rok veliko pove o značaju moškega.

24.6.2020 ob 5:30 | Foto: ViewApart/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kako njegove roke izdajajo, kaj si lahko obetate v razmerju z njim

Roke veliko izdajajo. Ne zgolj tega, kako dosleden je nekdo pri higieni temveč tudi, s kakšnim delom se ukvarja, zlasti dolžina prstov pa razkriva podrobnosti o značaju moškega in o tem, kaj lahko od njega pričakujete v razmerju.

S tega vidika je najpomembnejše razmerje med dolžino kazalca in prstanca.

To namreč nakazuje, kolikšni količini testosterona je bil zarodek izpostavljen v maternici. Vrednost dobite tako, da dolžno kazalca delite z dolžino prstanca. Manjša, kot je ta vrednost oziroma daljši kot je prstanec v primerjavi s kazalcem, večjo količino omenjenega hormona je med razvojem prejel, to pa se na več nivojih odraža v njegovem odnosu do žensk, je odkrila študija univerze Oxford, na podlagi katere so strokovnjaki izluščili pet lastnosti, ki jih nakazujeta njegov kazalec in prstanec.

Zvestoba

Prstanec, ki je daljši od kazalca žal ne prinaša najboljših obetov, kajti nakazuje na nagnjenost k promiskuiteti. Če je kazalec daljši, pa ima on zvestobo v krvi.

Do tega zaključka so se strokovnjaki dokopali z analizo 585. moških in žensk ter njihovih seksualnih navad. Natančne številke: 57 odstotkov moških z daljšim prstancem rado skače čez plot. Zvestih je med njimi le 43 odstotkov.

Ljubeznivost

V drugem delu omenjene študije je sodelovalo 155 moških, strokovnjaki pa so pod drobnogled vzeli njihovo obnašanje, ki so ga spremljali in zapisovali 20 dni. Pozornost so namenjali odnosu do drugih v vseh mogočih situacijah ter zaključili, da so moški s krajšim kazalcem in daljšim prstancem do žensk prijaznejši od tistih, pri katerih kazalec je daljši in prstanec krajši. Prvi so do nasprotnega spola ljubeznivejši, uvidevnejši in manj naklonjeni sporom. Ne samo v odnosu do življenjskih sopotnic, temveč tudi v odnosih s prijateljicami in sodelavkami.

Želja po otrocih

Moški z daljšim prstancem imajo v povprečju več otrok kot tisti z daljšim. Možno pojasnilo: zaradi svojega značaja (če spregledamo nagnjenost k varanju) osnujejo daljše in skladnejše zveze od moških, ki imajo krajši prstanec in daljši kazalec, kar med drugim pomeni, da imajo boljše pogoje za številčnejšo družino.

Pripravljenost na kompromis

Glede na dejstvo, da so moški z daljšim prstancem bolj uvidevni in razumevajoči je povsem jasno, da lažje in bolje sklepajo kompromise in se redkeje prepirajo kot moški, pri katerih je kazalec daljši.

Veščina poslušanja

Med pogovori z ženskami, moški z daljšim prstancem pozorneje poslušajo in skušajo bolje razumeti življenjske sopotnice. Prav tako se med pogovorom večkrat nasmehnejo in so radodarnejši s pohvalami.

Preberite še: Kaj o vašem značaju razkriva vaš rokopis

Morda vas zanima tudi: Poglejte svoj mezinec in razberite vaš značaj


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)