Površine, ki jih morate počistiti vsak dan

Na njih ni le umazanija, temveč tudi insekti.

24.8.2016 ob 12:10

kuhinja.jpg

Nič ne bo narobe, če ne boste vsakodnevno do potankosti zloščili doma, prav tako tudi ne, če boste kakšno soboto namenoma pozabili na tedensko čiščenje. A sledečih pet površin morate redno čistiti. Kar pomeni, da jim vsak dan namenite dovolj pozornosti. Ne zato, da bi bile lepe in sijoče temveč, da bi vi bili zdravi.

Nam že sledite na Facebooku?

Delovne površine v kuhinji

Na njih pogosto čistite hrano, režete živila, nanje pa polagate tudi različne predmete, od ključev do nakupovalnih vrečk, telefona in denarnice. Prav zato jih je treba temeljito očistiti in dezinficirati vsak dan. Pazite, da boste uporabljali čiste krpe ali vlažne robčke in umazanijo res odstranili, ter je ne samo razmazali z enega dela pulta na drugega.

Kabina za prhanje

Najlažje boste v kopalnici preprečili nalaganje vodnega kamna in nastanek plesni, če jo boste vsak dan obrisali. Zlasti to velja za kabino za prhanje. To bi morali po vsaki uporabi dodobra posušiti in očistiti. V nasprotnem primeru se na njej nakopičene umazanije in zdravju škodljivih plesnivih spor zlepa ne boste znebili.

Umivalnik

Bakterije se po umivanju rok zadržujejo tako na pipi kot na površini umivalnika. Verjemite, tam so, četudi jih ne vidite s prostimi očmi. Da bi preprečili njihovo kopičenje, umivalnik temeljito pomijte vsak dan, s tem pa onemogočite nalaganje vodnega kamna in druge nesnage, ki se zlahka prenese na brisače ter od tam na vaše roke.

Umazana posoda

Ne samo zato, ker nakopičena umazana posoda ni prav nič prijetna na pogled temveč tudi, ker se na postani hrani hitro začno razvijati bakterije in plesen, privlači pa tudi insekte. S to nalogo nikoli ne odlašajte.

Tla v kuhinji

Če ste kuhali, obstaja velika verjetnost, da so vam koščki hrane padli na tla. Potem, ko pomijete posodo, zato počistite še tla in tako preprečite, da bi ostanki kulinaričnih mojstrovin na njih v vaš dom privabili nadležen mrčes.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)