Predstavitvena informacija

Na stene obesite slike in uživajte v prijetnem vzdušju

Slike na steni niso nekaj staromodnega, kar spada le še v muzeje. Tudi slike so doživele veliko spremembo. Že zdavnaj so namreč iz mode tiste v masivnih zlatih okvirjih. Slika, ki jo na steno obesite, je odraz vašega sloga, vaših čutov in konjičkov. Okvirja večinoma pravzaprav ne potrebujete. Najpomembnejše je to, da je všeč vam in da se ob pogledu nanjo dobro počutite. Razkrili vam bomo, kakšna slika v posameznih sobah ne sme manjkati.

4.8.2021 ob 8:35 | Foto: Dovido | Avtor: P.I.

Na stene obesite slike in uživajte v prijetnem vzdušju

Slika na steno, a ne za vsako ceno

Slika poskrbi za piko na i vaše notranje opreme doma. Ne potrebujete originalnega znanega slikarja, zaradi katerega ponoči ne boste mogli spati. Pogled na sliko mora v posamezniku vzbuditi pozitivna čustva in ga mora navdajati z veseljem. Stensko sliko izbirajte glede na to, kako imate opremljen interjer in koliko prostora imate. V minimalistično opremljenih stanovanjih bodo najbolj do izraza prišle abstraktne slike in različne geometrijske oblike, vendar niti slika v motivu narave ali mesta ne bo pokvarila prav nič.

Kuhinja ni le za kuhanje in peko

Kuhinja je srce doma. V njej se družina najpogosteje srečuje. S slikami v kuhinji se v preteklosti nismo kaj pogosto srečevali in zato si je mnogi ne morejo predstavljati niti danes. Ni nujno, da slika vsebuje motiv hrane. Motivov, ki kuhinjo prijetno osvežijo, je na izbiro vedno več.

Brez slike v dnevni sobi to preprosto ni to

V dnevni sobi preživimo največ prostega časa. V njej se moramo počutiti udobno in prijetno. Tam iščemo zatočišče tudi po napornih dnevih in želimo vsaj zvečer pozabiti na svet okoli nas. Nekdo ob gledanju televizije, nekateri ob branju knjige, spet drugi pa ob najljubših ročnih delih. Pravo vzdušje vam bo pomagala ustvariti tudi dobro izbrana slika. Pri njeni izbiri izhajajte iz celostne opreme sobe in stavite na prvi občutek in intuicijo. Stenske slike morajo prevzeti zanimanje ter hkrati delovati harmonično in priklicati prijetno vzdušje.

Slika, ki spodbuja nemoten spanec

V spalnici predvsem spimo. Podnevi vanjo zaidemo le redko. Spalnica bi morala izžarevati mirno vzdušje, ob katerem si spanca zaželite takoj, ko vanjo vstopite. Zato je ne zapolnjujte z nepotrebnimi stvarmi. Slika s fotografijo s poroke ali z verskim motivom v masivnem okviru, obešena nad posteljo, danes ni več modna. Izrazite svoj stil in si izberite sliko v harmoničnih barvah, ob katerih boste začutili sprostitev in spokojnost ter lahko ob pogledu nanjo sanjate tudi z odprtimi očmi. Se najbolje počutite v gozdu ali v gorah? Ponesite del narave tudi tja. 

Otroška soba se lahko baha z barvami

Z izbiro slike za otroško sobo se ne obremenjujte. Otrokom bo zagotovo tako ali tako všeč nekaj drugega. Pustite jih, da si sami izberejo. Najljubši pravljični junaki in živali se sčasoma spremenijo v motiv osvetljenega mesta ali sanjskega avtomobila. V svojih sobicah se morajo otroci počutiti odlično in ta bi morala v njih vzbujati dobro počutje, prijetne občutke in željo po učenju.

Zavihajte rokave in skupaj ustvarite umetniško delo iz slike, kjer barvate po številkah, ali pa sestavite zanimivo zgodbo iz več manjših slik. Stavite na nepozabne skupne trenutke z otroki. Otroci se radi pohvalijo z umetnijo, ki so jo sami ustvarili.

Stenske slike so lahko osrednji del sobe, kamor jih obesite, in prav tako dodatek, s katerim boste poudarili celoten slog, za katerega ste se pri opremljanju odločili. Samo od vas je odvisno, katero različico izberete. Slika bo v vsakem primeru vašemu domu dodala edinstveno in nenadomestljivo atmosfero. Lepe slike najdete na www.dovido.si.

 


 Naročnik oglasne vsebine je Dovido


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)