Kocke za povsem lasten dom

Pohištvo, ki se prilagaja potrebam posameznika, je v sodobnem dizajnu pogosta rešitev.

14.2.2015 ob 6:00

image_12731552_4.jpg

Nekaj najlepšega, kar nam prazen prostor omogoča, je, da si ga uredimo povsem po svojem okusu in po potrebah, ki nam jih postavlja ritem življenja. Pohištvo, ki je zasnovano po tem principu, je zato vedno bolj priljubljeno in nič čudnega, da je eden izmed uspehov italijanskega pohištvenega podjetja Lago sistem 36e8, s katerim lahko vsak v svojem domu izrazi ustvarjalni potencial. Uporabi ga lahko v skorajda vseh notranjih prostorih.

Daleč od pričakovanega

Postavitev in igra kubusnih elementov ponujata neskončno možnosti elegantnih in igrivih kompozicij. Gre za kos pohištva, ki lahko že sam deluje kot celota ali pa le del postavitve. Oblikovalec Daniele Lago je nekoč dejal, da mu je najbolj pomembno, da s svojim pohištvom pozitivno vpliva na življenja uporabnikov in se ob tem oddalji od pričakovanih produktov. Kot notranji oblikovalec vedno razmišlja o sodobnem načinu življenja.

image_12731552_2.jpg

Sistem 36e8 izdelujejo že od leta 2004, a ker je oblikovalsko zasnovan kot brezčasen, je tudi po desetletju videti izjemno sodobno. 36e8 je sistem sestavljanja pravokotnih volumnov iz kubusov z osnovno dimenzijo 36,8 cm, tako po višini kot po dolžini. Izdelani so v dizajnu, ki se je osvobodil trenutnih smernic, hkrati pa ima preprosto možnost prilagajanja, zato bo pohištvo v vsakem času in vsakem prostoru delovalo sodobno.

Povezuje prostore v en dom

Najlepše se sicer znajde v minimalistično opremljenih stanovanjih, vendar pa med bogato izbiro najdemo tudi takšne, ki jih lahko umestimo v stanovanja, ki so drugače opremljena. Stena s sistemom 36e8 je aktivna, saj se kocke lahko vedno odcepijo ali pa dodajo.

image_12731552_1.jpg

Sistem je ustvarjen tako, da med seboj povezuje prostore – kubuse lahko sestavljamo v dnevni sobi, spalnicah, kopalnicah in kuhinji. Slednja je, če je sestavljena iz kubusov, še kako posebna in dinamična, a zaradi ravnih in čistih linij vseeno povsem minimalistična.

Za letošnje leto so osnovnim modelom dodali še tri detajlne novosti – v obliki lesa, stekla in barv. S temi tremi različicami imamo še več možnosti za osebno izražanje v urejanju interjera.

image_12731552_0.jpg

Pohištvo ima v krvi

Oblikovalec Daniele Lago je najmlajši izmed desetih otrok beneškega obrtnika. Oblikovanje je študiral na univerzi v Padovi, znanje in izkušnje pa prenesel v istoimensko podjetje, kjer je skupaj z bratom Francom in sestro Rosanno začel nekakšno revolucijo v oblikovanju lesa. Pri svojem delu vedno lovijo ravnotežje med podjetništvom in kulturo. Trenutna vrednost njihovega podjetja je 30 milijonov evrov, zaposlenih pa imajo 170 ljudi.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)