Kako spalnico pripraviti na pomlad

Preprosti in hitri nasveti, kako spalnico pripraviti na toplejše vreme.

26.3.2015 ob 9:00

shutterstock_192739001.jpg

Spomladi se spomnimo na pomladansko čiščenje, na urejanje in menjavo garderobe, a kaj pa spalnica? V njej namreč preživimo osem ur na dan in zato si tudi ta posebni prostor zasluži spomladansko preobrazbo.

A kje začeti in kako ustvariti vzdušje nove sezone?

Prinesite košare. Težko zimsko posteljnino, volnene odeje in toplejše rjuhe boste najbrž pospravili globoko v omare, morda tudi v klet. A ne hitite. Kakšna odeja in blazine vam bodo prav prišli tudi ob hladnejših pomladnih in poletnih večerih, zato si priskrbite košare, kamor jih boste lahko pospravili. Košare postavite ob posteljo, kjer se bodo lepo zlile z udobjem in domačnostjo spalnice.

Uporabite zavese. Dan se daljša in vse kasneje boste zastirali žaluzije ali rolete. A morda si boste zaželeli malce skriti pred svetom, zato predlagamo uporabo zaves. Še vedno v prostor spuščajo nekaj svetlobe, a zagotavljajo intimo. Če ste jih imeli že prej, lahko spomladi malce popestrite sobo in obesite takšne s svetlimi barvami, cvetličnimi potiski in spomladanskimi motivi.

Ob posteljo postavite košaro, ki naj služi za shranjevanje odej.

Pomislite na zaključek postelje. Spalnico boste preprosto in hitro popestrili že z nakupm skrinje, ki jo postavite ob konec postelje. Skrinja je zelo priročen kos, saj lahko vanjo spravite vse stvari, za katere ne veste, kam bi jih dali. Je tudi odličen prostor za shranjevanje dodatnih blazin, odej in rjuh.

Dodajte police. Če imate občutek, da je vaša spalnica premajhna, na steno namestite police,  s katerimi boste pridobili dodaten prostor. Na police lahko zložite knjige, spominke, modne dodatke, pa tudi blazine in odeje.

Izkoristite prostor pod posteljo. Pozabite na feng šuj in prepričanje, da mora biti prostor pod posteljo prazen, češ, da se spodaj pretaka dobra energija. Oblikovalci že dolgo priporočajo, da izkoristite prostor pod njo, saj bi ga bilo škoda. Mizar naj vam namesti predale, ali pa kupite košare, ki se bodo lepo zlile z vašo posteljo. Pomislite, koliko prostora boste pridobili!

Prostor pod posteljo naj ne ostane neizkoriščen.

Dodajte prostor za sedenje. Povsem logično je, da se v spalnici usedete na posteljo, a zakaj bi kvarili lepo postlano harmonijo? V kot spalnice ali ob konec postelje postavite taburejček, ki ga boste lahko uporabljali med preoblačenjem in zlaganjem oblačil. Izberite posebnega, morda malce bolj barvitega?

Izkoristite glavo postelje. Zakaj bi morali posteljo potisniti čisto do stene? To pomlad ustvarite nekaj dodatnega prostora in za glavo postavite omarico ali dolgo polico, ki naj se zlije z barvo vaše postelje. Prostor lahko izkoristite za odlaganje knjig, za postavitev svetilk ali okvirjev s fotografijami družinskih članov.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)