Kako lahko uporabite dezodorant

Najboljši načini, kako lahko uporabite tistega, ki vam ne diši preveč.

28.4.2015 ob 12:00

shutterstock_52093303.jpg

Imate doma dezodorant v stiku, katerega vonja ne marate? Ker ste ga že preizkusili, ga ne morete podariti, zavreči pa se vam ga zdi škoda. Torej si poglejte nekaj idej, kjer vam lahko pride prav.

Preprečite nastanek žuljev. Preden obujete nove čevlje, noge premažite z dezodorantom. Na stopalih bo ustvaril zaščitni sloj, ki bo preprečil nastanek žuljev. Seveda pa z novo obutvijo kljub temu ne gre pretiravati. Preden nameravate v njej preživeti dolge ure, jo počasi uhodite.

Ublažite pike insektov. Tu so toplejši dnevi in z njimi komarji ter druge žuželke. Njihovim pikom se je včasih nemogoče izogniti. Lahko pa jih ublažite z dezodorantom. Premažite z njim mesto uboda, zahvaljujoč v njem pogosto prisotnih aluminijevih soli bo en sloj dovolj, da bo srbečica izginila.

shutterstock_110508311.jpg

Popravite škripajoča vrata. Hiter trik, ki bo pregnal zoprn zvok ob odpiranju in zapiranju vrat: nosilce na njih premažite z dezodorantom in škripanje bo izginilo.

Osvežite omaro. Odprt dezodorant v stiku ima enak učinek, kot dišeče vrečke, ki jih sicer postavljate v omaro. Njegov vonj pa ne bo tako močan, kot če bi ga nanesli neposredno na kožo.

Za suha stopala v balerinkah. Sloj dezodoranta na stopalih ne bo preprečil le žuljev, pač pa tudi potenje nog in širjenje neprijetnih vonjev.

Preprečite vraščanje dlačic. Sloj dezodoranta, nanešen na kožo po britju, prepreči vnetja in vraščanje dlačic. Pazite le, da boste uporabili takšnega brez alkohola.

Odstranite madeže. V ta namen uporabite dezodorant v razpršilu. Nanesite ga na krpo ali kar neposredno na umazanijo in z njim očistite najrazličnejše madeže z gladkih površin. Učinkovit je celo pri odstranjevanju laka za nohte.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)