Kako kavna usedlina iz hladilnika prežene smrad

Pozabite na jedilno sodo in neprijetne vonjave iz hladilnika preženite z učinkovitejšo kavno usedlino.

2.12.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 Kako kavna usedlina iz hladilnika prežene smrad

Zgodi se tudi najboljšim: nekje v kotu hladilnika ostane odprta embalaža jogurta, pozabljena salama, košček sira ali karkoli drugega, kar sčasoma začne nase opozarjati z neprijetnim vonjem. Ta v njem ostane tudi potem, ko vir zadrege odstranite in vse stene ter police naprave dodobra obrišete.

Vendar to ne pomeni, da morate vedno, ko odprete hladilnik, zadržati sapo, kajti obstaja odličen način, s katerim bodo neprijetne vonjave v njem, ne glede na njihov vir, le še preteklost, piše Pure Wow.

Rešitev je kavna usedlina

Vse, kar morate storiti, je v skodelico nasuti nekaj žličk posušene kavne usedline in jo postaviti na polico hladilnika. Rjava snov bo vpila vonje, ki vam niso najbolj v ponos. Nekako tako, kot jedilna soda, ima pa uporaba kavne usedline več prednosti: tako lahko koristno uporabite odpadek, ki bi ga sicer zavrgli, hkrati vas bo vsakič, ko boste odprli hladilnik, pozdravila nežna aroma kave.

Če vas skrbi, da bi se skodelica v hladilniku prevrnila in povzročila nered, lahko kavno usedlino nasujete v odsluženo najlonsko nogavico.

---> Kavo je najbolje hraniti tako, pravi strokovnjakinja

Pomaga tudi iz drugih zadreg

Ne glede na to, kateri način boste izbrali poskrbite, da boste kavno usedlino vsak mesec nadomestili z novo. Kajti malo dodatne svežine vedno pride prav. Tudi v omari s čevlji, predalu v kuhinji ali v avtomobilu, kjer ostanek priljubljene pijače prav tako poskrbi za svežino ter prijeten vonj.

Preberite še: Devet odličnih kuhinjskih trikov, zaradi katerih boste obvladali gospodinjstvo

Morda vas zanima tudi: Dobra novica: Jajca lahko zamrznete


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)