Domača pisarna po vašem okusu

Ta je lahko res samo vaša.

15.2.2017 ob 1:30

01_pisarna.jpg

Delate od doma ali pa ste eden tistih, ki delo prinašajo iz službe? Nekaterim je doma veliko težje delati, se organizirati tako, da vse opravke postorijo v določenih urah in so po običajnem delovniku prosti. Zmotijo lahko hladilnik, poln dobrot, televizija, hišni ljubljenček, ki bi se rad igral, ali telefonski klici, ki se kar ne končajo. Pa seveda delovno okolje, ki je preveč vpeto v naš dom in kar kliče po tem, da delo preložimo na malce kasneje.

Papirjev bo veliko

Zato je še kako pomembno, da si, če delamo doma, pisarno uredimo tako, da bomo čim učinkovitejši, hkrati pa bomo vseeno vedeli, da smo v zavetju svojega ljubega doma. Ko začnemo urejanje, moramo najprej pomisliti na najpogostejše probleme, ali imamo dovolj prostora za shranjevanje vsega materiala, si bomo lahko postavili dovolj velika mizo in stol, ki bosta primerna za celodnevno sedenje?

Če imate delovni kabinet dovolj velik, vanj postavite udoben naslanjač ali dva za vaš odmor ali poslovne sestanke. Za zadnje bodo primernejši dodatna okrogla miza in dva stola. Sestanki v domači kuhinji so namreč lahko videti izjemno neprofesionalno.

Zagotovo so police in predali najpomembnejši del domače pisarne. Postavite čim več polic, tudi če bodo sprva prazne, jih boste kaj hitro napolnili. Dodaten prostor najdete tudi pod mizo, kjer si lahko polico za papirje, ki jih trenutno ne potrebujete, naredite kar iz blaga in daljše palice. Izjemno priročni pa so tudi predalniki na kolesih, ki jih lahko postavimo točno tja, kjer nam bodo najbolj koristili.

Pisarna je lahko tudi prijetna

Pri opremljanju domače pisarne pomislite na svoje dobro počutje. Ravne linije so pomirjujoče, izogibajte se preveč živahnim barvam, saj se jih boste lahko zelo kmalu naveličali. Bela, svetlo siva ali nežno pastelna bodo prava izbira, saj bo pisarna delovala prostorno in umirjeno.

In seveda ne pozabite, da ste še vedno doma. Zato sta udobje in osebni čut obvezna. Vam najudobnejši stol, najbolj všečna namizna luč in uokvirjena družinska fotografija ustvarijo odlično atmosfero.

Avtorica: Da. M.
Foto: Ikea


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)