Božična krama, ki se je lahko brez slabe vesti znebite

Nikoli več je ne boste potrebovali.

10.1.2017 ob 1:25

zavreci.jpg

Morda vaše božično- novoletno drevo še stoji. Z vsem, kar mu pritiče in ga seveda nameravate v kratkem pospraviti. Morda ste to že storili, a škatle z okraski še čakajo, da jih položite na tiste visoke police. Morda se prav danes nameravate dokončno posloviti od praznikov. Kakorkoli, nedvomno so med znanilci preteklih dni tudi takšni, ki jih nikoli več ne boste potrebovali. Zato naj romajo v smeti ali v roke nekoga, ki jih bo vesel. Škoda bi bilo prostora, ki vam ga zavzemajo. Poglejte si pet takšnih.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Pokvarjene lučke

Da tiste, ki jih še vedno hranite, a nikoli ne uporabite. Zakaj bi jih, saj vendar že leta ne svetijo več. In po nobenem čudežu se drugo leto ne bodo prižgale. Tudi žarnic ne boste zamenjali. Odnesite jih že končno v smeti.

Stare božične voščilnice

Vse, ki ste jih prejeli letos, hkrati pa pobrskajte še po predalih in škatlah, kjer shranjujete okraske, ter se znebite tudi onih izpred petih, desetih let. Če res ne prihajajo od nekoga, ki vam je prav posebej ljub (kar nedvomno ne velja za vse) je čas za obsežno reciklažo.

Neuporabljene pekovske pripomočke

Pustimo moko in sladkor, maslo in jajca. Ti so uporabni vedno. A praznična peciva velikokrat vsebujejo posebne sestavine, ki jih uporabljate samo ob tej priložnosti. Naslednje leto si boste tako ali tako priskrbeli nove.

PREBERITE še // Kam po praznikih z božično zvezdo

Neuporabna novoletna darila

Če veste, da tiste novoletne sveče nikoli v življenju ne boste prižgali, jo brez slabe vesti nekomu podarite. Prav tako tudi šal in kapo, ki nista v vašem stilu. Čez čas vam ne bosta prav nič bolj všeč.

Višek okraskov

V vsakem domu so: trakovi, kroglice, zvezdice, zvončki, že rumena vata, okraski, ki ste jih pred leti izdelali sami in še bi lahko naštevali. Uporabili jih niste že vrsto let, nekateri od njih so poškodovani in neuporabni, prav vsi pa so odveč. Torej? Tisti, ki vaš dom krasijo vsako leto, naj ostanejo. Z ostalimi pa tudi drugo leto ne boste krasili doma. Verjemite.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)