Božično drevo za vaš znak

Če še ne veste, kako bi letos okrasili praznično drevo, poslušajte namige zvezd.

22.12.2015 ob 9:00

shutterstock_164431301.jpg

Kakšno bo letos vaše  božično drevo? Še niste izbrali okraskov in njihovih barv? Naj vam pri okraševanju pomagajo zvezde. Tako svetujejo.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Oven. Osnovni barvi na drevescu ovna naj bosta rdeča in oranžna. Ne glede na to, ali je smrečica umetna ali prava. Morda bi razmislili o rdeči umetni jelki in jo okrasili z zlatimi kroglicami. Tako boste pričarali bogat in retro videz celotnega prostora. Če ste se običajnih okraskov že naveličali, pa lepo zeleno drevo zgolj posujte z zlatimi in rdečimi bleščicami in mu tako zagotovite poseben videz.

Bik. Bik je zemeljsko znamenje, zato z dekoracijo ne pretirava. Bolj, kot umetni okraski in drevesa pa so vam na kožo pisani naravni. Če ste pravi bik na vašem drevescu ne sme manjkati domačih okraskov ter tudi keksov, bombonov in čokoladic ne. Hrano pač povezujete z vsem lepim in prijetnim, torej tudi z novoletnim drevescem.

Dvojčka. Zračno znamenje, torej potrebujete drevo ki je vse prej, kot običajno. Najbolje bo, da se odločite za umetnega (nikoli namreč ne veste, kdaj ga boste končno pospravili). Prav nič nenavadnega pa ne bo, če bodo vaš dom krasile okrašene leskove veje. Okraski naj bodo v skladu z vašo nemirno naravo: čim bolj pisani in nenavadni. Tudi kašna zgoščenka ali drug neobičajen predmet na vašem drevecsu niso smešni, pač pa le odražajo vaš stil.

Rak. Čustveno in občutljivo znamenje, ki obožuje družinske praznike. Seveda jih komaj čakate. Vaše drevo naj ne bo umetno, krasijo pa naj ga izdelki iz recikliranih materialov, ki so nastali v vaši delavnici. Občutek topline, ki vam veliko pomeni, bo ob pogledu na takšno drevesce še bolj izrazit. Prav to pa je tisto, kar med prazniki najbolj potrebujete.

Lev. Vi ste lev. Pri vas je vedno vse nekaj posebnega. Seveda tudi novoletno drevo pri tem ni nobena izjema. Kakršno koli boste letos izbrali, z njim ne boste zadovoljni, če ga boste videli tudi pri sosedu. Nimate idej? Zakaj ne bi letos bogato okrasili nekaj vej vrbe ali leske? Pred tem jih pobarvajte z zlato barvo. Prav v tej barvi naj bodo tudi lučke in okraski. Zagotovo nenavadna dekoracija, ki bo požela veliko občudovanja in pohval. Tega pa se seveda nadejate.

Devica. Umetno ali naravno drevo, vseeno je. Odenite pa ga v mirno modro. Sledite svojemu konceptu, ki ga nedvomno že imate izdelanega, modro lahko razbijete z drobnimi belimi lučkami, ki bodo lepo dopolnili videz vašega novoletnega drevesca.

shutterstock_168598997.jpg

Tehtnica. Radi imate ljudi, radi ste obkroženi s prijatelji in naj v tem duhu zasije tudi letošnje drevesce. Poigrajte se s fotografijami vam ljubih ljudi, jih nalepite na lične kartončke in jih obesite na drevo. Dodajte prave sveče in še dopolnite občutek topline, za dodaten učinek pa drevo okrasite še z bekaj rdečimi in zlatimi kroglicami.

Škorpijon. Individualist in prav v tem stilu naj bo vaše drevo. Vaši zaščitni barvi sta rdeča in črna. Bi si upali rdeče drevo okrasiti s črnimi okraski? Zakaj pa ne. Zaščitni znak škorpijona so tudi nenavadni moderni materiali, prav novo leto pa je čas, ko si z njimi lahko date duška.

Strelec. Ste iznajdljivi in iz vsega lahko izdelate božično drevo z okraski. Prav vam pridejo veje, žarnice, lepenka, žica, barvni papir. Bolj kot bo vaše drevo abstraktno, bolj bo izražalo vašo osebnost. Torej se ne omejujte s klišeji. Bodite vi. Tako, kot to najbolje znate.

Kozorog. Povsem nasprotno od strelca mora biti drevo kozoroga tradicionalno, kolikor je le mogoče. Biti mora lepo, visoko, po možnosti naravno s tradicionalnimi okraski in bleščicami ter obveznim lučkami. Najbolje, da spominjajo na običajne sveče. Takšne bodo še dopolnile vaše popolno drevo.

Vodnar. Na vašem popolnem drevesu naj bo celo vesolje: potrebujete torej planete, zvezde, komete, sonce in luno. Zlasti zato, ker vodnarja privlači ta neznana prostranost. Lahko dodate še kakšno vesoljsko ladjo. Za pravi glamurozen učinek pa dodajte bele lučke v obliki zvezdic.

Ribi. Ste izrazito vodno znamenje in zato velja razmisliti o dekoracijah, ki spominjajo na morje: školjke, ribice, merki konjički, morske zvezde? Zakaj pa ne! Dodajte nekaj zelenih trakcev, ki bodo kot skrivališče morskih deklic in nekaj modrih bleščic, ki bodo še dopolnile videz vaše neobičajne, a lepe novoletne smrečice.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)