Modni napotki za bodoče ženine

Tudi moški morajo temeljito razmisliti o svoji poročni obleki.

19.3.2015 ob 1:00

Sens20151200.jpg

Poroka ni modni izziv le za neveste, temveč tudi za ženine, ki imajo nemalokrat več težav pri izbiri oprave kot njihove življenjske sopotnice. Zato pridejo prav vsi stilski nasveti; kaj ja in kaj ne na dan, ko skočita v zakon.

Pri prestižni slovenski znamki Sens so zbrali najpomembnejše, česar naj se bodoči ženini držijo:

Barvna usklajenost

Poleg klasične črnine so vedno bolj zaželeni sivi, modri in svetli odtenki. Tudi bela ni redka izbira. A pri tem oblikovalka Sensove kolekcije Zlata Zavašnik poudarja pomen barvnega ujemanja. "Če nevesta nosi obleko v barvi smetane, potem naj bo v enakem odtenku tudi moška srajca. In če se nevesta odloči za snežno belo obleko, naj bo snežno bela tudi ženinova srajca", dodaja Zavašnikova.

SensLEZECA20150319-Obleka-LATI24.jpg

Dovršenost, ki jo ustvarja telovnik

Izbira telovnika je zelo priporočljiva, saj ohrani ženinov svečani videz, tudi ko ta po uradnem delu sleče suknjič. Moški lahko na svoj poročni dan nosi obleko v eni barvi, telovnik in kravata pa sta lahko svetlejšega ali temnejšega odtenka ali v ujemajočem se vzorcu tkanine.

Želite izstopati z zanimivim krojem obleke ali tkanine?

Ta dan si lahko ženin privošči odstop od klasike. Izbere lahko drugačen ovratnik, kot je ruski na različne načine, šal ovratnik, ... Na poročni dan lahko izstopa tudi s klasičnim smokingom, vendar se mora prilagoditi nevesti. Smoking zahteva snežno belo srajco, zato ni primerna izbira za ženina, če nevesta nosi obleko barve smetane.

Mnogi moški radi posegajo po lesketajočih se tkaninah, toda pri tovrstnem izboru tkanine je izjemno pomembno upoštevati, da je ta ukrojena modno in primerna za ženine, ki stavijo na nekoliko ožje kroje.

SensLEZECA-Suknjic+hlace-LORD10.jpg

Poročni prstan ni edini modni dodatek

Ne glede na to, ali se bodoči ženin odloči za lesketajoče se tkanine ali ne, so dodatki tisti, ki prispevajo k svečanemu videzu. To so detajli, večinoma nameščeni na ovratniku suknjiča, ali srajce iz druge primerne tkanine (npr. saten), skoraj obvezen telovnik, ki se po tkanini lahko ujema s kravato in/ali detajlom na ovratniku srajce, manšetni gumbi, rahlo ali bolj nabrana svečana kravata, lahko tudi z iglo, metuljček ali askot, robček ali cvet v žepku suknjiča, pas in elegantni čevlji.

Avtorica: B. G.

Foto: Žiga Mihelčič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)