Ženske popolno obleko najdejo v 12 sekundah

Ženske za nakupovanje resda lahko zapravijo ure in ure, a tisto pravo najdejo v hipu.

22.6.2015 ob 8:00

shutterstock_98548706.jpg

No, tako vsaj pravi nova raziskava, ki je pokazala, da kar 80 odstotkov žensk povprečno nakupuje štiri ure, večina od njih pa je priznala, da ko najdejo popolno obleko, to vedo v 10 do 15 sekundah. Kar 90 odstotkov žensk takoj ve, da je prava glede na stil in kako se prilega, medtem ko je 56 odstotkov razložilo, da je to odvisno tudi od barve.

Popoln kroj je najpomembnejši

Na vprašanje, kaj jim je pri pomerjanju najpomembnejše, je kar 95 odstotkov izprašanih odgovorilo, da je to kroj, oziroma kako se jim izbrani kos prilega. Na drugem mestu je spoznanje, da je primerno za priložnost, za katero nakupujejo, na tretjem mestu pa je ujemanje z izbranimi čevlji in torbico.

shutterstock_139046861bb.jpg

"Ko nabereš nekaj kosov, je težko presoditi, kateri je popoln. Ko pa pomeriš pravega, takoj veš, da je narejen čisto zate. Sama zapravim ure in ure, a vedno takoj vem, kdaj sem našla pravega zame," je pojasnila ena od izprašanih. Rezultati raziskave so še pokazali, da ženska v povprečju pomeri kar 18 kosov, preden najde tistega, ki ji je pisan na kožo, v povprečju pa za to porabijo 4,8 ure.

Cena se je, zanimivo, uvrstila za vsemi temi kriteriji, saj se je večina žensk strinjala, da nima veliko vpliva na iskanje popolne obleke za določen dogodek. Približno 5 odstotkov žensk je priznalo, da bi zapravile do 330 evrov, če bi izbrani kos izpolnil vse zgoraj naštete kriterije. Več kot četrtina izprašanih pravi, da bi za popoln kos zapravile največ 210 evrov, tretjina pa se strinja, da je njihova zgornja meja 120 evrov.

Med kriteriji so se sicer znašli tudi trgovina, kjer so obleko kupile, ter število priložnosti, kamor jo lahko oblečejo. 

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)