Zapeljiva in nežna klasika, ki jo morate imeti

Letos se odeva v cel spekter barv, najdemo jo tudi na čevljih. Za modni kontrast jo kombinirajmo s kosi, kot so usnjena jakna in debele pletenine.

1.2.2016 ob 2:00

shutterstock_274962443.jpg

Klasična čipka, ki smo jo poznali predvsem v elegantni črni, pregrešni rdeči ali nedolžni beli, se letos odeva v cel spekter barv. In če je bila še nedavno skrita očem, rezervirana predvsem za poročne obleke in spodnje perilo, se zdaj pojavlja v dnevnih kombinacijah. In ni omejena samo na diskretno izvedbo, ampak so čipkasti celi kosi, obleke, krila ali topi. Nad njimi se navdušujejo modne poznavalke in ljubiteljice opaznih kombinacij, saj po novem ni nujno, da čipko kombiniramo z romantičnimi in nežnimi barvami ter teksturami, ampak je prav izvrstno videti v sožitju z usnjeno jakno in debelimi pleteninami, tako poskrbimo za napete modne kontraste. Tiste najbolj drzne dame pa se bodo v čipko oblekle kar od pet do glave!


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kako jo nositi?

Seveda zapeljiva čipka na modnih pistah in vitkih manekenkah deluje zelo seksi, v vsakdanjem življenju pa jo je vendarle treba nekoliko umiriti. Posebno privlačne so na primer čipkaste bluze ali topi, ki se odlično podajo h kostimu, prava paša za oči bo čipkasto krilo s podlogo kožne barve, ki ga lahko za moden videz skombinirate k pletenemu puloverju. Za zvečer je prava izbira čipkasta obleka, za slavnostne priložnosti pa ne obstaja nič bolj dramatičnega, kot je dolga razkošna večerna toaleta iz čipke, ki pa naj letos ne bo klasične črne barve. No, da boste vedeli: čipka bo še posebno modna v temno modri, sivi, bordojski, smaragdno zeleni ali živo rdeči.

Krila

Mini ali oprijeta krila, groba ali fina čipka, odločitev je prepuščena vašemu okusu. Posebno zapeljivo delujejo čipkasta krila z visokim pasom, ki poudarijo obline in optično podaljšajo noge. Nasvet: da bodo čim bolj učinkovita, jih velja obleči s kratkim zgornjim delom ali takšnim, ki ga zataknemo v krilo.

Obleke

Nič ni bolj prefinjenega kot čipkasta obleka. Z visokimi petami in elegantnim suknjičem ali štolo lahko deluje precej slavnostno, v kombinaciji s škornji, grobimi pleteninami ali celo športnimi copati pa dobi ležeren videz za čez dan. Nasvet: bodite pozorni pri izbiri prave velikosti. Čipka naj nikoli ne bo preveč oprijeta, če pade nekoliko bolj sproščeno in ne vleče, bo delovala mnogo bolj žlahtno.

Bluze

Poslovna klasična bluza bo s čipko bolj elegantna, ženstvena in romantična. S tem pa ni več uporabna zgolj za čez dan, ampak jo lahko s pravimi dodatki uporabimo tudi zvečer. Nasvet: dovolite, da za poseben učinek skoznjo pokuka žlahten nedrček.

Čevlji

Posebno dramatično je čipka videti na čevljih. Tako na salonarjih kot na gležnjarjih (z odprtimi prsti!) in celo športnih copatih nastopa v tisoč in eni različici. Da se bo še posebno izrazila, priporočamo, da je preostala oprava brez čipke, tako vse skupaj ne bo preveč. Nasvet: čipkasto obutev priporočamo le ob suhih dnevih!

Avtorica: Petra Kancler

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)