Zanimivosti o najbolj priljubljeni zapestnici iz hiše Cartier

Zapestnica Love ima že dolgo zgodovino.

16.10.2017 ob 1:35

love_zapestnica_micnaGettyImages-455128649.jpg

Zagotovo si že opazila Cartier Love zapestnico, saj gre za enega najbolj ikoničnih kosov nakita, ki je že leta in leta tudi eden najbolj popularnih izdelkov iz hiše Cartier. Samo lansko leto je bil, na primer, to največkrat v Google vtipkan kos nakita, za kar sta verjetno kriva tudi Kylie Jenner in Kanye West. A zapestnica ima veliko daljšo zgodovino ...

zapestnica_GettyImages-71646816.jpg

Britanski Elle navaja nekaj zanimivih dejstev o tej zapestnici:

Zapestnica The Love ni bila oblikovana v glavni stavbi znamke Cartier v Parizu, temveč so si jo zamislili v eni od njihovih delavnic v New Yorku, leta 1969.

Zapestnica ima ovalno obliko, saj si je oblikovalec zamislil, da se čimbolj prilagaja zapestju ljubljene osebe, mišljena pa je za oba spola, moške in ženske.

Gre za prvi izdelek, ki ga je za Cartier oblikoval Aldo Cipullo. Kasneje je Cipullo oblikoval še zapestnico Juste un Clou.

Mnogi njegovo oblikovanje označujejo kot revolucijo v nošenju nakita. V obdobju, ko je zapestnica nastala, se je nakit namreč nosil v sožitju z izbranimi oblačili, a zapestnica Love ni mišljena, da si jo nadenemo le za občasne priložnosti, temveč se nosi dan in noč.

Govori se, da je imel Cartier določeno obdobje politiko, ki je prepovedovala, da si je stranka zapestnico kupila zase, nakup naj bi bil možen le v paru.

Prve zapestnice so bile narejene v srebru in pa pozlačene, a Cartier je kmalu začel izdelovati popolnoma zlate. Zapestnica z diamanti je nastala 1979.

Ko so bile izdelane prve, so pri Cartieru nekaj zapestnic razdelili med slavne pare. Dobili so jo Elizabeth Taylor in Richard Burton, Ali MacGraw in Steve McQueen ter Sophia Loren in Carlo Ponti.

Sprva zapestnice niso imele vgraviranih serijskih številk, a glede na ogromna naročila, se je hiša Cartier kasneje odločila, da ima vsaka zapestnica unikatno številko.

Legenda pravi, da nekaj newyorških bolnišnic hrani izvijač, s katerim lahko urgentno iz roke pacienta odstranijo zapestnico.

zapestnica_cartier-1504126443.png

Avtorica: Da. M. 
Foto: GettyImages, Cartier


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)