Za poletje 2018: Čudoviti nahrbtniki, ki so jih ustvarile Slovenke (FOTO)

Nahrbtniki so gladko izpodrinili torbice, ne le, da so priročni, tudi precej bolj zdravi so za pokončno držo. In najboljši del – kup čudovitih dizajnov so ustvarile kar Slovenke!

6.7.2018 ob 4:00

nahrbtnik_rumen.jpg

Da je lokalna in domača proizvodnja ključna za gospodarsko rast, pa tudi dober način, kako do produktov, za katere vemo, od kod so prišli in kaj je v njih, že vemo. Prav zato tako radi podpiramo tudi slovensko modo, ki je napredna tako v dizajnu kot materialih. Pa tudi precej bolj unikatna, trajnostna in okolju prijazna od hitre mode je!

moda_trendi_nahrbtnik_oblikovalka_frachella_boopacks4.jpg

Med priljubljenimi kosi, ki jih ustvarjajo domača imena, so tudi to sezono šik nahrbtniki, ki so že nekaj časa veliko bolj modni od torb. Poglejmo, med kakšnimi lahko izbirate to sezono. 

Boopacks 

Sestri Katarina in Dominika Bučar stojita za uspešno slovensko znamko nahrbtnikov in torb, ki je kolekciji dodala tudi nekaj puloverjev in polo majic. Navdih za letošnjo BOO kolekcijo so brezčasna osemdeseta leta. Trend, ki nikoli popolnoma ne izgine in se vedno znova vrača. Žive barve, posebna rebrasta tekstura materialov in retro pridih, vse to bo dopolnilo vaš slog in ga naredilo večnega. 

Preberite še: BOOPACKS: "Sodelovanje s topshop morava čimprej ponoviti"

A post shared by BOOPACKS (@boopacks) on

Frachella

Za enimi najbolj znanih nahrbtnikov, ki jih boste srečali na ulici, stojita Mateja Škraba in njena znamka Frachella. Ličnim nahrbtnikom v različnih barvah poseben pečat dajejo resice in cofki. Mimogrede, Mateja je skupaj s prijateljico Mateio Kogoj oblikovala tudi kolekcijo kopalk, ki so prav tako eden vročih kosov tega poletja.

Preberite še: Frachella – nahrbtniki, ki so ujeli pravi trenutek

A post shared by FRACHELLA (@frachella) on

Tejajeglichdesign

Teja Jeglič je še ena slovenska ustvarjalka, ki oblikuje prav posebne kose, s katerimi prisega na geometrijske oblike. Njen kotiček najdete tudi na Petkovškovem nabrežju.

KAAT

KAAT bags sta prvotno ustvarila Kaja Toplišek in njen oče Aleš, ime znamke pa je pravzaprav izpeljanka njunih imen in priimka. Zgodba se je začela pred tremi leti, ko si je Aleš zlomil nogo in se med bolniško kratkočasil tako, da je kupil šivalni stroj in se prek YouTuba naučil šivati. Svoj kreativni del je dodala Kaja, ko si je zaželela unikatnega nahrbtnika in tako je nastal prvi s KAAT podpisom. Kajin oče je zaradi obveznosti v svoji službi projekt prepustil hčeri in njenemu fantu Niku, ki sta prevzela šivalni stroj in vse ostale zadolžitve, ki pridejo z ustvarjanjem. 

Preberite še: KAAT, šik torbice in nahrbtniki, ki so nastali zaradi zlomljene noge

Tyashulina 

Tyashulina je znamka unikatnih torbic in nahrbtnikov, ki jo ustvarja Tjaša Muravec. Glavna značilnost njenih izdelkov je ročno potiskan črtast vzorec, ki takoj pritegne pozornost. Potem pa so tu različne oblike torb in barvne kombinacije. Njene torbe imajo vedno neko geometrijsko obliko in niso kombinirane s preveč barvami.

Preberite še: Tyashulina, unikatne torbice izpod rok kreativne kranjčanke

A post shared by Tyashulina (@tyashulina) on

AZ by Anja Zupančič

AZ by Anja Zupančič je domača modna znamka unikatnih in ročno narejenih minimalističnih nahrbtnikov. Anja uporablja različne materiale, med drugim umetno usnje, prepoznavna pa je prav po unikatnih dizajnih.

Katerega bi izbrale?

Avtor: Maja Fister

Foto: Gaja Golja/Boopacks, Domen Dajčman/Frachella, Instagram omenjenih znamk

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)