To poletje nikamor brez klobuka!

Po letu, zaznamovanem z življenjem za štirimi stenami in pomanjkanjem volje za modo, nam 2021. omogoča, da se znova pokažemo svetu v vsem svojem sijaju. Letošnja zapoved je pretiravanje z modnimi dodatki, med katerimi poleti ne sme manjkati izviren naglavni okras.

2.8.2021 ob 5:15 | Avtor: Ajda Janovsky

To poletje nikamor brez klobuka!

Če morda komu še ni dovolj jasno: trenirkam je s poletno modno sezono dokončno odklenkalo. In čeprav nas moda še naprej razvaja z oblačili, ki so hkrati tudi udobna, ni nobenega dvoma več, da je rdeča nit aktualne sezone razkošje, pa naj gre za barve, vzorce, materiale ali modne dodatke. Slednjih naj si, svetujejo mojstri stila, to poletje privoščimo v izobilju. Pretiravanje je ta hip, kot v daljnih osemdesetih, bolj čislano kot sramežljiva skromnost.

Brez klobuka enostavno ne gre – ne le ker nas tovrstni okras ščiti pred soncem, temveč ker nam ponuja še dodatno možnost za popestritev osebnega sloga, ki naj bo še posebno igriv. In to tudi v elegantnem klasičnem smislu: ni namreč nujno, da si na glavo poveznete pisano kolobocijo eksotičnih cvetličnih ali živalskih vzorcev.

Povsem dobro boste opravili svojo modno nalogo, tudi če si boste nataknili preprost slamnik ali celo športno kapo s ščitnikom. Posebno poglavje so platneni klobuki (včasih jim rečemo tudi ribiški), ki so zmagoviti pohod napovedali že predlani. Letos so še vedno v modi in bolj vroči kot kadar koli.

V devetdesetih pokrivalo slehernika so v 2021. ugrabile prestižne modne znamke in izvirno predelane različice oblačilne klasike preprostih ljudi spremenile v zaželene ultramodne kose, ki so prava paša za oči. Še en klobuk, o katerem modni guruji menijo, da je nujen del naše garderobe, je slamnik. Tokrat raje z ozkimi kot z zelo širokimi krajci in mehak – takšen, ki se ne zmečka oziroma uniči, tudi če ga stlačite v do zadnjega poln kovček oziroma torbo za na plažo. Z naravno barvo ne morete zgrešiti, pa še h kateri koli kombinaciji oblačil bo pristajala.

Dame, ki se ne bojijo drznih poudarkov, lahko letos zablestijo v pisanih turbanih, podobnih tistim, ki jih nosijo ekscentrične grofice v kriminalkah Agathe Christie. V kombinaciji z obleko preprostega kroja (a iz izbranih materialov) in razkošnim nakitom boste z njim dosegli vtis modne plemkinje.

Še eno letos modno pokrivalo, ki vzbuja vtis dame iz visoke družbe iz prve tretjine preteklega stoletja, je ščitnik, podoben tistemu, ki ga na igrišču nosijo teniške igralke.

Na varni, športni, a še vedno modni strani boste tudi s klasično kapo s ščitnikom, katere dodatna prednost je, da si jo lahko delite s partnerjem.

Platneni klobuki so obvezen del poletne garderobe modnih sladokusk. Foto: Holiday the Label

Romantika Foto: Frances Valentine

Slamnik, kot je tale znamke Shopbop, je nujna oprema za na plažo. Foto: Shopbop

Preberite še: Janja Videc: Kakor znotraj, tako zunaj. Prijetno in lepo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)