Teden visoke mode: Najlepše iz Pariza

V Parizu poteka teden visoke mode, ki se zaključi v soboto. Kaj smo videli do zdaj?

6.7.2016 ob 9:50

versace_Reuters_Pictures-20160703205746-94797000.jpg

V prestolnici mode, Parizu , poteka teden visoke mode za jesen/zimo 2016-17. Svoje kreacije so predstavile najbolj ugledne modne hiše, od Diorja do Chanela, teden visoke mode pa se bo zaključil v soboto.

Chanel

Karl Lagerfeld, kreativni vodja Chanela, v tej kolekciji prisega na asimetrične kroje, potiske z rožami in bogate teksture. Z modno revijo se je Lagerfeld spomnil na ljudi za odrom ter modno brv spremenil v kreativno delavnico.

Uljana Sergejenko

Ruska oblikovalka Uljana Sergejenko je v Parizu predstavila svojo deveto kolekcijo, za katero je navdih našla v 60. letih, v letih, ko so odraščali njeni starši. Predstavljena kolekcija je manj pompozna kot njene dosedanje in bolj primerna za vsakodnevne modne kombinacije. A oblikovalka ni šla daleč od svojega prepoznavnega glamurja.

Dior

Po odhodu Rafa Simonsa iz vrha Diorja, sta škarje in platno prevzela Lucie Meier in Serge Ruffieux. Osredotočila sta se na X silhueto, s poudarjenimi rameni, ozkim pasom in bogatim krilom. Niso pa manjkali niti sodobnejši kroji, z razkritimi rameni, naborki in zvončastimi zaključki. Oblikovalca sta z revijo dokazala, da razmišljata v moderni smeri, imata sveže ideje in vključujeta obstoječe trende.

Atelier Versace

Donatella Versace je že pri prejšnji, resort, kolekciji pokazala, da je svojo vizijo usmerila v novo smer. S to nadaljuje v kolekciji visoke mode. Poudarek daje drapiranju, umika se od klasične Versace estetike, kjer je bil vedno poudarjen seksapil. Veliko je bilo roza, pastelno zelene in modre barve, nobena od teh pa ni običajna za Versace, ki smo ga vajeni. Prihod kreacij v črni in rdeči pa je obiskovalce spomnil, katero revijo gledajo.

Schiaparelli

Pariška modna znamka Schiaparelli je postregla z barvito, zabavno in eklektično revijo, za katero so navdih našli v astrologiji in astronomiji. Nadzemeljsko torej …

Avtorica: Da. M. 
Foto: Reuters

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)