Teden mode ali prizor iz krvave grozljivke?

Kitajski teden mode je v Peking prinesel sveže kolekcije za prihajajoči jesen in zimo, največji pečat pa je s krvavo kolekcijo pustil modni oblikovalec Hu Sheguang.

5.4.2016 ob 7:35

Reuters_Pictures-20160331174359-89529700.jpg

Kitajski teden mode je v Pekingu sklenil kitajsko-nizozemski modni oblikovalec Hu Sheguang, ki občinstva tudi tokrat ni pustil ravnodušnega. Zanimivo, glavna tema modne revije so bile tokrat poroke, česar ob pogledu na krvavo rdečo kolekcijo verjetno ne bi uganili.

»Rdeča je barva ljubezni, na Kitajskem pa je to tudi barva tradicionalne kitajske poroke,« je izbiro barvne palete nove kolekcije komentiral oblikovalec.

Modna smetana je med predstavitvijo kreacij kar nekajkrat zajela sapo, saj so se manekenke po brvi sprehodile prekrite z umetno krvjo in oblečene v osupljive, a hkrati nekoliko grozljive in težko nosljive kreacije.

Poleg rogov so manekenke nosile še kreacije, v katere je oblikovalec prišil več parov rok ali plastičnih glav, ena od manekenk pa je med hojo po brvi celo pestovala plastična dojenčka, prekrita z umetno krvjo.

Oblikovalec, ki se je na Nizozemsko preselil pri 16 letih, ima svojo trgovino v Amsterdamu, tudi s to kolekcijo pa je pritegnil pozornost modnih poznavalcev z vsega sveta. Na lanskem tednu mode je dvignil prah z napol golimi manekeni in manekenkami, leto prej pa jih je obul v 20-centimetrske petke in s tem poskrbel, da so na brvi padle kar tri manekenke.

Avtorica: F. M.
Foto in video: Reuters, Youtube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)