Ta modna znamka si je zopet nakopala tožbo zaradi tega modela superg

Znamka, proti kateri je tožbo lansko leto vložila znamka Nike, bo morala zopet na sodišče.

30.4.2022 ob 9:01 | Foto: Getty Images/ monstArrr_ | Avtor: E.N.

Ta modna znamka si je zopet nakopala tožbo zaradi tega modela superg

Superge že dolgo ne sodijo več le na športna igrišča, v zadnjem letu pa so postale pravi statusni simbol. Posamezni omejeni modeli na spletu dosegajo vrtoglave zneske, povpraševanje po njih pa je pravi družbeni fenomen moderne dobe. Če tudi sami obožujete športne čevlje ali pa se štejete celo med zbiratelje parov, gotovo poznate znamko MSCHF, ki je znana po svojih izjemno omejenih modelih. 

V začetku aprila so pri MSCHF izdali omejeno serijo vijugastih superg, ki so jih pripravili v sodelovanju z rapperjem Taygo, le nekaj ur po izidu pa že dobili tožbo svetovno znanega proizvajalca superg, ki jih je obtožil, da so navdih za oblikovanje takoimenovanega modela Wavy Baby črpali ravno pri njihovi znamki. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Abroad Kickz | Sneakerhead (@abroadkickz)

Če smo iskreni, nas to seveda ne preseneča, MSCHF-ovi gugajoči se dojenčki namreč res spominjajo na skaterske superge Vans. Že res, da je vijugast podplat na trgu videti prvič, kombinacija črne z belo črto ob strani, značilen podplat in znakec zadaj pa kar kričijo ime omenjenega velikana skaterskega lifestyla. 

Vans je ob izidu dotičnih superg z grožnjo s tožbo nemudoma kontaktiral MSCHF, v nasprotnem primeru pa ponudil, da se pogodijo, če v zameno odstopijo polovico prihodkov od prodaje modela. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANONYMOUS SNEAKERS ® (@anonymous_sneakers)

Pri MSCHF pa so se na ponudbo odzvali negativno. "Standardna praksa industrije športnih čevljev je ukrasti podplat, ukrasti zgornji del in spremeniti simbol," so prepričani. "Kako dolgočasna uporaba kulturnega simbola. Wavy Baby je popolno popačenje celotnega predmeta, ki je sam po sebi simbol," zagovarjajo svoj izdelek.

Tožba proti znamki sicer ni prva. V preteklem letu so se že pogajali tudi z velikanom Nike, brez privolitve katerega so skupaj z glasbenikom Lil Nas X izdali kontroverzno omejeno izdajo čevlja, po katerem naj bi se pretakala človeška kri. 

Kljub vsemu je lansiranje superg Wavy Baby doživelo velik uspeh. Omejena kolekcija 4000 parov je bila namreč razprodana v manj kot 24 urah, posamezen par pa je na spletu iz druge roke mogoče kupiti za približno 350 dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Preberite še: Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

Morda vas zanima tudi: To so najbolj trendi modeli kopalk za poletje 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)