Sveže: rokerska romanca z novo kolekcijo ninaluba

Domača modna oblikovalka Nina Košak, ki jo poznamo pod znamko ninaluba, je v ljubljanskem Boschtizu predstavila novo kolekcijo za jesen in zimo Wild Thoughts.

17.11.2017 ob 6:30

1.JPG

Nina Košak je domača oblikovalka, ki svoje kreacije najbolje predstavlja kar sama. Na predstavitvi nove kolekcije Wild Thoughts nas je s širokim nasmehom pričakala v asimetričnem črnem krilu z neti, kosu iz kolekcije, ki je Mični najbolj padel v oči. In kateri je Ninin najljubši? "Trenutno sem zaljubljena v krilo v zenfasti barvi!" nam zaupa oblikovalka, ki se sicer vedno pogosteje obleče kar sama. "Od nekdaj sem nosila veliko svojih kreacij, vmes malo manj, zdaj pa spet čedalje več," nam zaupa oblikovalka, preden med obešalniki pobrskamo po novi kolekciji. 

Rokerska romanca

Kolekcija je, tako kot Nina, na trenutke rokerska in uporniška, vendar v svojem bistvu večno romantična. To je tokrat ponazorila z okrasnimi neti, usnjem in svetlečimi jerseyji, romantično plat kolekcije pa izraža skozi čipko, pliš, žamet in igrive volančke, ki so zaradi materiala – umetnega usnja, tista ravno prava protiutež romantični zasanjanosti.

ninalubamicna3.JPG

Rdeča nit je tokrat asimetričnost krojev treh kreacij, jakne in dveh kril, začrtana z okrasnimi neti, ki so pika na i. Kolekcija je skoraj v celoti zasnovana iz različnih vrst jerseya, Nininega najljubšega materiala. Ta je zaradi svoje udobnosti in ženstvenosti vedno v ospredju kot glavni vir navdiha pri oblikovanju novih kreacij, ki v sebi skrivajo detajle, značilne za ninaluba stil.

Tudi v tej kolekciji ne manjka črnine, vojaško zelene, jeans modre in srebrne, nekaj nostalgije pa je tudi po turkiznem morju in zlato-rumenih sončnih zahodih preteklega poletja. 

Od oblačil do modnih dodatkov 

V kolekciji pa najdemo tudi modne dodatke. Pasovi in mini torbice, ki so pravzaprav toaletne torbice v kombinaciji s paščkom, so že stalni spremljevalci ninaluba kreacij. Pozornost nam je ukradla zlata clutch torbica z neti, v kolekciji pa najdete tudi srebrno tote torbo in trendovski črn "drawstring" nahrbtnik. Na predstavitvi kolekcije smo lahko videli tudi posebnost njene blagovne znamke, črno Origami torbico in turkizen Origami nahrbtnik. Vse modne dodatke prodaja oblikovalka tudi na Etsyju – tu najdete tudi njene ročno izdelane zapestnice iz umetnega usnja v različnih barvah in različnih velikosti.

2.JPG

Od studia do dela doma

Vse njene kreacije so prirejene za tistega, ki jih bo nosil – od velikosti do barv. Vsak kos je unikaten in prav vse v celoti izdela sama. In kako je videti delovni kotiček? Potem ko je imela že svoj studio, zdaj že nekaj let ustvarja kar v udobju svojega doma. 

"Imam že svoj ritual. Zjutraj vstanem, za dobro jutro naredim pilates, popijem kavo, odgovorim na maile in potem grem delat. Delam, dokler ne pride čas, da nekaj skuham in nekako se delo poveže s prostim časom, tega sploh več ne ločujem. Včasih dobiš ob polnoči idejo, kaj bi lahko zdizajniral," razmišlja oblikovalka. 

Stvari, ki jih imaš za celo življenje 

Pa Slovenci dovolj cenimo unikatno modo in ročna dela? "Vedno bolj. A morda je težava bolj v financah. Na primer, da si kakšna punca želi jakno iz nove kolekcije, pa se ji zdi draga. A vseeno, ko jo prime v roke in dojame, da je to nekaj unikatnega, kar bo imela na celem svetu le ona, se vse skupaj ovrednosti drugače. Tisti, ki večino oblačil kupujejo v Zari, H&M in podobnih, pa imajo povsem drugačen odnos do oblačil, kakovosti in trajnosti. To so stvari, ki jih imaš za celo življenje."

Cene oblačilnih kosov iz nove kolekcije se gibljejo med 50 in 240 evrov, kolikor boste odšteli za jakno, ki je tudi najdražji kos iz kolekcije, medtem ko so modni dodatki precej cenejši. "V modne dodatke sem šla tudi zato, da so dostopni tudi tistim, ki si morda ne morejo privoščiti večjih unikatnih kosov, pa se zato izražajo vsaj prek dodatkov," razmišlja oblikovalka. 

In kateri so tisti modni kosi, ki bi jih morala imeti vsaka ženska? "Hude seksi jeanske, kakšen zanimiv, a vseeno basic bel top, mala črna oblekica, nekaj čipkastega v kakršnikoli obliki in nekaj usnjenega, morda kar usnjena jakna, ki se lepo kombinira z vsem," sklene Nina, ki ima idej za nadaljnje ustvarjanje še nešteto, zato bomo o novih kosih slišali že kmalu.

 

Besedilo in fotografije: Maja Fister

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)