Sedem znamk z najlepšimi kopalkami za to poletje

Kopalke so lahko izjemen oblikovalski kos.

11.6.2016 ob 6:00

02_koplake_Made.jpg

Že res, da je bistvo oddiha kvaliteten počitek, ki ne zahteva beljenja glave o tem, kako bomo videti in kaj bomo oblekli za poležavanje, a ljubiteljica mode pač ne more iz svoje kože, niti, ko je ta skorajda povsem razgaljena. Kopalke le niso samo ene hlačke in modrček, temveč so lahko oblikovalski kos, ki pritegne pogled. Sploh enodelne kopalke, ki so letos izjemno modne.

In katere znamke kopalk se letos uvrščajo med najbolj vroče?

Mikoh

Tipičen Los Angeleški slog zaznamuje to ameriško znamko, ki sta ju ustanovili sestri Oleema in Kalani Miller. Odraščali sta v kalifornijskem Orange Countyju, zato imata morje, sonce in poletni slog življenja v krvi. Največ popularnosti je znamka pridobila zaradi Kylie Jenner, ki se je v Mikoh kopalkah več fotografirala za svoj Instagram profil.

Made by Dawn

Kopalke Made by Dawn oblikuje Dawn Peterson, ki živi na Havajih. Njegova vizija je, da dekliške kopalke naredi nekoliko bolj ženstvene. Klasičnemu bikini modelu je dodal naborke in resice, medtem ko barve ostajajo nežne in romantične.

Solid and Striped

Znamka Solid and Striped je obnorela svetovne zvezdnike, v njihovih kopalkah so se pojavili Gigi Hadid, Bella Thorne in celo Justin Bieber. Znamko je leta 2012 ustanovil Isaac Ross, navdih za modele pa že ves čas jemlje iz izleta v Water Mill v newyorškem Hamptonu. Med športno elegantnimi kopalkami prevladujejo pastelne barve, črte in karo vzorci.

Marysia

Če na družabnih omrežjih še niste opazile tipično valovite obrobe kopalk Marysia, potem le začnite slediti, kateri od modnih navdušenk. Te so res povsem obnorele modni svet. Kopalke oblikuje Marysia Dobrzanska Reeves, navdih pa jemlje pri svojih interesih – plesu, plavanju in surfanju.

Kiini

Leta 2013 ustanovljena znamka Kiini je lansko poletje povsem obnorela manekenke. Nosile so jih Cara Delevingne, Bar Refaeli in Jourdan Dunn, izklesana telesa pa naj vas ne odvrnejo od nakupa. Živahne barve v kombinaciji s pleteninami so odlično videti tudi na povsem ''navadnem'' dekletu.

She Made Me

Če so Francozinje prepoznane po svojem neizmernem šiku, pri Avstralkah prepoznamo umirjen karakter, ki ga ustvari življenje ob morju. In seveda prekrasno telo. Kopalke She Made Me utelešajo prav to. Oblikovalka Chloe Dunlop je odraščala na jugu Brisbanea, kasneje pa se je preselila na Bali. Navdih za njene kopalke je našla v 70. letih.

MBD_Lookbook_SS2016_15.jpg

Lenny Niemeyer

V duhu letošnjih olimpijskih iger v Riu je lahko tudi izbor vaših kopalk. Sofisticirane in hkrati odbite so kopalke, ki jih je Lenny začela izdelovati leta 1995. Kljub temu, da je znamka na trgu če več kot dvajset let, pa bolj priljubljena postaja sedaj, ko so jo, med drugim, opazili tudi na največji modni spletni trgovini Net-a-Porter.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Arhiv proizvajalcev

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)