Ruta za brezpogojno eleganco

Majhen kos, ki lahko za celotno opravo naredi zelo veliko.

15.3.2015 ob 7:30

NewYork1.jpg

Majhen detajl, ki celoten videz prestavi eno stopnice bližje sofisticiranosti. Kupite jo sedaj, nosile jo boste večno.

Od takrat, ko so svileni šali in rute k nam prihajali z Vzhoda, pa do danes so to kosi, ki celotnemu videzu in garderobi dajo pridih sofisticiranosti in elegance. Svilene rute sta radi nosili modni ikoni Grace Kelly in Audrey Hepburn in tudi zaradi njiju je ta modni dodatek postal večni kos. "Ko jo nosim, se zagotovo počutim kot ženska, lepa ženska," je dejala Audrey.

Paris12b.jpg

In čeprav govorimo le o presežkih, iskreno gledano zelo malo predstavnic nežnejšega spola, še posebno Slovenk, nosi svilene rute. Odgovor na to se verjetno skriva v pomanjkanju elegance in zadržanosti glede izstopanja. Namreč, čeprav je ruta majhen kos, vpadljivi vzorci in barve poskrbijo za velik učinek.

Paris01.jpg

Ko pomislimo na svilene rute, je prva povezava s prestižno francosko hišo Hermès, ki jih izdeluje od leta 1937. Od takrat so ustvarili že več tisoč vzorcev zanje. Vsako leto pri iskanju svežih idej in izdelovanju sodeluje 150 ljudi. A ni le Hermès tista znamka, ki bo pripomogla k ustvarjanju elegance. Dosežete jo lahko že s cenovno dostopnejšimi rutami.

NewYorkbg.jpg

Svileno ruto lahko nosite k večerni obleki ali poslovni kombinaciji z belo srajco. Priljubljena je tudi kot detajl na ženski usnjeni torbi.

Avtorica: Da. M.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)