Potujete s ponarejeno torbico? Lahko vas doleti visoka kazen

V Franciji za ponaredke ne poznajo milosti.

25.5.2023 ob 6:05 | Foto: Getty Images/iStockphoto | Avtor: P. K.

Potujete s ponarejeno torbico? Lahko vas doleti visoka kazen

Potovanje s ponarejenimi kosi modnih dodatkov bo počasi postalo preteklost. Ne samo, da oblasti zatirajo velike komercialne pošiljke ponarejenega blaga, ampak vas morda pregledajo tudi na letališču.

Tako je, uradniki so pozorni na luksuzno blago, ki ga nosite. Torej, ne glede na to, ali gre za torbico, kupljeno na ulici ali super ponaredek iz mednarodne tovarne replik, se lahko odločijo za zaplembo.

Nedavno poročilo z mednarodnega letališča Hartsfield-Jackson v Atlanti, dokumentira zatiranje ponarejenega blaga. Uslužbenci carine in mejne policije so popotnike poučili o nevarnostih ponaredkov.

Uradniki opozarjajo, da vas potovanje s tem blagom lahko izpostavi zaplembi. Z drugimi besedami, če mejni policist misli, da imate ponarejeno dizajnersko torbico, jo bo odvzel. Kje, kdaj ali kako ste jo dobili, ni pomembno.

Pred leti so v Franciji uvedli zakon, ki prepoveduje ponaredke. Morda to ni presenetljivo, glede na to, da je toliko vrhunskih blagovnih znamk luksuznih torbic v resnici francoskih. Po pariških letališčih so bili postavljeni napisi, ki opozarjajo, da je nakup ali prenašanje ponaredkov kaznivo dejanje. Kršitelje čaka 300.000 evrov denarne kazni in tri leta zapora.

Povzeto po portalu Pursebop.

Preberite še: Zmagoslavna vrnitev priljubljene znamke

Morda vas zanima tudi: Neverjetna zgodba družine, ki je ustvarila najbolj zaželeno torbico na svetu

 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)