Poletno pravilo št. 1: udobje

To bo vedno navduševalo.

20.6.2017 ob 6:10

natikaci_naslovna_prava.jpg

Številni so razlogi, zaradi katerih se lahko veselimo poletja. Tudi v modnem smislu. Recimo, lahkotne obleke, živahne barve in odprta obutev. Še toliko bolje pa je, da zadnjih nekaj sezon v ospredje stopa udobnost. Priljubljenost ortopedskih natikačev ne pojenja, različic je vse več, nosimo pa jih celo k povsem elegantnim kombinacijam.

Torej, udobni in do stopala izjemno prijazni natikači še zdaleč niso le za starejše ljudi ali zdravstvene delavce, temveč ste jih zagotovo zagledali tudi na najbolj modno ozaveščeni prijateljici. Najbolj znani so tisti znamke Birkenstock. Obstaja že od leta 1774, leta 1964 pa je Karl Birkenstock oblikoval čevelj s podplatom iz plute, ki ga danes povezujemo z udobnimi natikači. Evforijo nad njimi so seveda začele hollywoodske zvezdnice, njihovi lahkotni poletni sprehodi pa so bili očiten znak, da je to obutev, ki jo poleti pač moramo imeti.

Poleg udobja zaradi anatomsko izdelanega podplata je pri kakovostnih ortopedskih natikačih fino tudi to, da se stopalo na podplatu iz plute ne znoji.

Valu navdušenja nad ortopedskimi natikači so seveda sledili njihovi proizvajalci in klasičnim modelom v nevpadljivih barvah dodali kanček ustvarjalnosti. Potiski, bleščice ali vpadljive barve prepričajo različne okuse. Modne različice udobnih natikačev tako že nekaj sezon izdelujejo v Kopitarni Sevnica, z njimi pa sodeluje tudi znana slovenska oblikovalka Maja Štamol, ki je izdelala svoje različice ortopedskih čevljev in vanje obuva svoje manekenke na modnih revijah.

S Ptuja pa prihajajo natikači loksse, ki letošnje poletje vabijo z rožnati flamingi. Ta potisk je postal pri znamki velik hit in čevlji so že navdušili pevko Niko Zorjan. Natikači loksse so kot vsi ortopedski odlični za ljudi, ki preživijo veliko časa na nogah in si tudi med svojim delom ali prostim časom želijo ohraniti moden videz.

Avtorica: Da. M. 

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)