Nepogrešljivi modni kosi za deževne dni

Kislo vreme nam včasih prekriža načrte pri sestavljanju stajlinga, saj v lahkih supergah pač ne moremo v dež. Nič za to, šik ste lahko tudi, ko skačete med lužami.

19.11.2016 ob 6:00

shutterstock_170905787.jpg

Spet smo v tistem delu leta, ko moramo svojo garderobo prilagajati vremenskim razmeram. A nič za to, našemu modnemu slogu ni treba trpeti na račun vremena, saj obstaja kar nekaj kosov, ki so praktični, a ne na račun videza.

V gumijastih škornjih in dokolenkah

Gumijasti škornji že dolgo niso primerni le za na vrt. Poleg priljubljenih modnih "hunterk", danes v trgovinah najdemo že kup nekoliko ugodnejših, a še vedno lepih škorenjcev za v dež. Modne navdušenke pod gumijaste škornje obujejo dokolenke, ki so le nekaj centimetrov višje od škornjev – lahko so črne ali bele, tiste bolj drzne pa lahko posežete tudi po bolj barvitih vzorcih. Če boste pod škornje obule volnene dokolenke, jih lahko tudi privihate na zunanji rob škornjev.

Gumijasti gležnarji za več ženstvenosti

Za tiste, ki jim skakanje po lužah ne predstavlja posebnega veselja, so modne hiše zadnjih nekaj sezon predstavile nekoliko bolj ženstveno alternativno gumijastih škornjev – gležnarje iz gume! Ti dajo nogi več oblike, zaradi lažjega obuvanja pa so tudi modeli nekoliko ožji in bolj podobni običajnim (a premočljivim) gležnarjem. Tudi tu lahko eksperimentirate z nogavicami.

Pelerine niso le za otroke

Nekaj otroške radosti lahko v siv jesenski dan ponesete tudi tako, da smuknete v parko ali nepremočljivo pelerino. Pa ne mislimo tistih turobnih. Omislite si takšno z zanimivim potiskom ali pa kar prozorno – skozi njo bo vaš stajling, ki bi ga sicer razkazovali v lepem vremenu – še vedno povsem na ogled.

Dežniki niso le oglaševalski

Ste ena tistih, ki ima doma kup dolgočasnih dežnikov s potiski oglasov različnih podjetij? Na srečo obstajajo tudi lepše različice – na primer prozorni dežniki, skozi katere lahko pogledate proti nebu, pa takšni, ki imajo na notranji strani narisane modre oblačke ali pa kakšno pozitivno sporočilo. Tudi dežniki z ušesi niso rezervirani le za najmlajše!

Avtor: F. M.

Foto: Shutterstock, različni proizvajalci


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)