Najprimernejše kopalke za vašo postavo

Nakup kopalk naj bo premišljen, saj boste le tako poleti zažarele v najlepši luči.

11.5.2015 ob 7:50

05_kopalke.jpg

Izbira kopalk zagotovo ni enostavna. Če vemo, v kateri barvi ali vzorcu bi rade letošnje poletje blestele na plažah, pa se v garderobi največkrat zatakne pri izbiri modela. Četudi so nam všeč modeli, ki so trenutno najbolj v trendu, ni nujno, da bomo opravile dober nakup. S pravilno izbiro kopalk namreč lahko ustvarimo čudeže in lepo poudarimo svoje atribute ter zakrijemo značilnosti našega telesa, ki nam niso všeč. Stilistka Tjaša Kokalj z vami deli koristne nasvete, s katerimi bo nakupovanje kopalk uspešno.

Če imamo široka ramena. "Omilite videz narobe obrnenega trikotnika s tem, da izberete kopalke z modrčkom, ki se zavezuje za vratom. To bo navidezno zmanjšalo ramena, za hlače pa izberite model s širokim robom, saj bodo tako spravile v ravnovesje vašo postavo. Boke bodo takšne hlačke ravno prav razširile."

Če imate kratek trup. "Podaljšajte postavo z enodelnimi kopalkami, ki imajo ob strani vzdolžne vzorce. Lahko so to črte, ali pa cvetlični vzorci, ki so letos zelo trendi. Vaša postava bo optično podaljšana, vi pa boste elegantni."

Vas zanima, kako so vaše najljubše kopalke pravzaprav pristale na policah? Preverite v članku Pot kopalk od ideje do stranke .
LiscaAbuDhabi.jpg

Če imate ploske prsi. "Seveda je prva izbira push up modrček, a dekolte lahko tudi optično povečate, s tem, da izberete razkošne barve in vzorce, lahko so na modrčku tudi kakšni naborki in volančki. V nasprotju z modrčkom, pa so hlačke bolj umirjene, s čim manj vzorci."

Če imate široke boke. "Ključ do popolnih kopalk je sorazmerje in uravnoteženost zgornjega in spodnjega dela. Izogibajte se večjim hlačkam, hotkam, ki še bolj poudarijo boke. Izberite zavezovanje na tanke trakove, saj bo preveč materiala boke le še poudarilo. V zgornjem delu izberite poudarjen modrček, lahko tudi z resicami, ki bo vaš dekolte le še poudaril."


Če imate veliko oprsje.
"Prava podpora je ključnega pomena. Odločite se za košarico z dobro podporo brez okraskov na vrhu. Debelejše naramnice prav tako pomenijo boljšo oporo."

Če bi rade skrile trebušček. "Trebuh lahko čisto skrijete, ali pa ga le malce zožate. To najlažje naredite z enodelnimi kopalkami, ki imajo učinek oblikovanja postave, ker so narejene iz bolj kompaktnega materiala, ali pa z dvodelnimi kopalkami z višjim pasom ali pa topom v zgornjem delu. Tudi če izberete takšne kopalke, pri katerih je tkanina nabrana oziroma nagubana okoli trebuščka, ga ta ne bo poudarila, ampak malce zakrila."

Lisca_Filipini.jpg

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Lisca, Seafolly, Triangl, Mediaspeed


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)