Najbolj šik trend tega poletja: minimalizem

Nasvet, ki mu letos morate prisluhniti.

6.6.2021 ob 5:15 | Foto: Gettyimages, Cos, Zara | Avtor: Da. M.

Najbolj šik trend tega poletja: minimalizem

Vsako leto nas navdušuje vsaj ena nova modna smernica in tudi letošnje poletje ne bo nič drugačno. Še vedno bodo zaželeni cvetlični potiski, a na drugi strani se bomo lahko izrazili v povsem drugačni luči. Minimalistično. Tako kot to že nekaj sezon počnejo Skandinavke.

Že pred desetimi leti so na ulicah danskih, švedskih in norveških mest dekleta navdihovala z izčiščenim slogom. In če je bil maksimalizem z velikimi rožami, močnimi barvami in romantičnimi kroji ultimativna zapoved 21. stoletja, zdaj v ospredje prihaja umirjenost. In zdi se, da je minimalizem še lepši kot kadar koli. Skandinavke najraje nosijo nevtralne barve, bolj pa se poigravajo s kroji in silhuetami.

Ravno zaradi krojev obožujemo minimalizem, saj so ti največkrat preveliki in zato udobni, zanimivi detajli pa naredijo kose subtilno privlačne.

Poleg najbolj značilne minimalistične bež in bele poletne kombinacije bo letos izjemno zanimiva črno-bela paleta, za katero je splošno znano, da gre za večno kombinacijo, a če smo povsem iskreni, je že nekaj let nismo nosili, kajne?

Brez skrbi, vaš slog bo vseeno še kako opazen.

In kaj je najboljše, če se odločite, da boste svojo garderobo prilagodili minimalizmu? Kupujte le tri ali štiri barve – belo, bež, sivo in črno – in nikoli ne boste v dilemi, kako kombinirati kose, saj se bodo prav vsi ujemali. Se bojite dolgočasja in monotonosti? Kot že omenjeno, kroji in detajli so tisti, ki bodo, brez skrbi, vzbudili pozornost. Prav tako se lahko poigravate z dodatki. Na oversize srajce recimo izjemno pristajajo velike broške ali pa opazna ogrlica. Lep učinek bodo naredila tudi velika sončna očala. Skratka, pravilo minimalizma gre nekako takole – čim bolj enostavno pri oblačilih, čim bolj eksplozivno pri dodatkih.

Poskusite, presenečeni boste, koliko pozitivnih odzivov boste dobili v na prvi pogled čisto preprostih kosih.

O teh detajlih govorimo. Tunika Cos.

Kroji so tisti, zaradi katerih so kosi posebni. Obleka Cos.

Črno-bela kombinacija je nazaj. Letos povsem zares. Kostim Zara

Preberite še: Najlepši čevlji tega poletja

Morda vas zanima tudi: Mary Ševo o najhujši napaki, ki jo lahko zagreši moški


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)