Moschino na brv poslal rolico WC papirja in stare nogavice

Na modni brvi smo pogosto priča "saj ni res, pa je" trenutkom in nič drugače ni bilo na nedavnem tednu mode v Milanu.

2.3.2017 ob 8:35

1.jpg

Ekscentrični ameriški modni oblikovalec Jeremy Scott, kreativni direktor Moschina, je na milanskem tednu mode predstavil novo jesensko kolekcijo in – kot smo že vajeni – poskrbel za nekaj dvignjenih obrvi in prhanja skozi nos. A še preden se zgrozimo, spomnimo, da kolekcijo pravzaprav vodi ideja, da lahko smeti preobrazimo v luksuz.

2.jpg

Ko smeti postanejo del visoke mode

Italijanska modna hiša je namreč v kolekciji za jesen 2017 močno simpatizirala z reciklažo odpadkov. Scott je sicer znan po tem, da v svojih kreacijah uporablja navdih iz vsakdanjega življenja in čeprav so obleke pogosto videti, kot bi jih naredil iz črne vreče za smeti, so te hkrati narejene iz kakovostnih materialov – namesto iz plastične vreče, na primer iz svile ali usnja.

3.jpg

Kreacije iz papirnatih vrečk in zaves izpod prhe

Tokrat je na brv poslal oblačila, ki spominjajo na polepljene in poštemlpljane kartonaste škatle, v katerih prejmete ladijske pošiljke, pa kreacije, ki so videti, kot bi jih izrezali iz papirnate vrečke za v trgovino. Priča smo bili celo večerni obleki, ki je videti, kot da bi se med tuširanjem malo spotaknili, se ujeli v plastično zaveso in jo uporabili kot obleko.

4.jpg

Ko WC papir postane visoka moda

Na brvi smo videli tudi zapestnice, ki so videti kot stare konzerve, pa večerno torbico, ki je pravzaprav nogavica z zaponko, klobuk, ki je videti kot pokrov zabojnika za smeti in druge nenavadne dodatke.

5.jpg

Najbolj bizarna stvar, ki jo je poslal na brv, pa je zagotovo rolica toaletnega papirja – najverjetneje dvojslojnega – z natisnjeno besedo "Moschino", ki manekenki z rame binglja na zlati verigi. To je tudi edina stvar, ki pravzaprav sploh ni funkcionalna in oblikovana po navdihu predmeta, ki ga predstavlja. V resnici ne gre za torbico, ki je videti kot toaletni papir, ampak za pravo rolico papirja. 

Več utrinkov z modne revije pa si poglejte v spodnji fotogaleriji.

Avtor: F. M.

Foto: ImaxTree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)