Modna jesen 2023: Neustavljiva privlačnost usnja

Usnje aktualne sezone nikakor ni rezervirano za poredne punce, prav nasprotno.

26.9.2023 ob 6:55 | Foto: Profimedia

Slika avtorja - Ajda  Janovsky Piše:

Ajda Janovsky

ajda.janovsky@delo.si

Modna jesen 2023: Neustavljiva privlačnost usnja

Naj razjasnimo že na začetku: usnje ni material za tiste, ki nočejo izstopati iz povprečja. Naj bo umetno ali naravno, ta material vselej vzbudi pozornost.

Tistega, ki ga nosi, namreč obda s posebno avro prvinskosti, ki hočeš nočeš razvnema domišljijo in privlači poglede. In da, modno je (tudi) v aktualni sezoni.

Tako so modni guruji odločili in zakoličili že pred meseci, ko so na pistah potekale revije za jesen in zimo 2023/24.

A ker moda potrebuje vedno nove načine izražanja, tudi kreacije iz usnja to sezono (morda pa celo nikoli več) ne bodo več takšne kot prej. Namesto rockerskih črnih usnjenih oblačil so se v ospredje prebili barviti usnjeni kosi, ki poživijo celotni videz.

Izberite usnjen kos v kateri od jesenskih barv. Foto: Profimeda

Razmišljajte o klasični jesenski bordo rdeči ali olivno zeleni, morda pa kar o kombinaciji obeh, kot jo priporoča znamka Miu Miu. In če smo že pri tej, lahko prav v njihovih kreacijah za aktualno obdobje najdemo vzor modnih usnjenih kreacij letošnje jeseni, saj poleg poživljajoče dvobarvnosti prinašajo tudi kroje, kakršnih doslej v usnju nismo bili vajeni – denimo jaken s kapuco.

Jasno je tudi, da v prihajajoči modni jeseni in zimi usnja ne bomo nosili le v obliki najbolj klasičnih jaken in hlač – še zdaleč ne! Oblačili ga bomo v obliki oblek in kril, lahko oprijetih, še raje pa zvončastih, ki se radikalno razlikujejo od poudarjeno seksi oprijetih oblačil legendarnih rockerskih div. Ne, ne, usnje aktualne modne sezone nikakor ni rezervirano za poredne punce, prav nasprotno.

S kapuco? Zakaj pa ne! Foto: Profimeda

V značilnih jesenskih barvah in ohlapnih modernih krojih boste v najnovejših tovrstnih kreacijah lahko dajali vtis zelo spodobne, celo malce sramežljive modno ozaveščene dame. Če ste kljub temu preveč nežna duša za usnjene kose oblačil, se še vedno lahko odločite za prav tako modni semiš.

In o čem še razmišljamo, ko letos govorimo o usnju? O plašču, spletenem iz usnjenih trakov. O oblekah, katerih spodnji del deluje, kot bi bil raztrgan. O dolgih zvončastih krilih. K vsemu temu seveda dodamo še usnjene čevlje in torbico, po možnosti v različnih odtenkih kot oblačila, saj veste, moda je zadnja desetletja bolj kot posnemanje smernic modnih gurujev odraz posameznikove domišljije.

Pri domišljiji pa je tako, da več barv pomeni večjo privlačnost.

Obleka, torbica in rokavice - vse v usnju. Foto: Profimedia

Preberite še: 10 kosov za jesensko kapsulno kolekcijo

Morda vas zanima tudi: Burno življenje bogate direktorice kozmetičnega podjetja, ki ga poznamo vsi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)