Moda v mestu: Najlepši modni kosi iz nove serije

Nova nadaljevanja uspešnice o štirih prijateljicah iz New Yorka se že snemajo, tudi tokrat pa so v ospredju obleke.

16.8.2021 ob 5:15 | Avtor: Ajda Janovsky

Moda v mestu: Najlepši modni kosi iz nove serije

Že res, da je naslov Seks v mestu namigoval, da so v središču priljubljene nanizanke z začetka 21. stoletja odnosi, a že od prvega dela je bila v njih prav tako, če ne še bolj, pomembna moda. Šov je ustvaril vrsto smernic, ki so jih posnemale ženske po vsem svetu, denimo krila iz tila ali ogromne broške iz blaga v obliki cvetov. Nič čudnega torej, da se ob trenutnem snemanju novih delov kultne zgodbe o štirih prijateljicah (no, po novem so tu le še tri) And just like that ljubiteljice serije po vsem svetu sprašujejo, kakšne modne kombinacije bodo tokrat nosile junakinje.

Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) in Miranda (Cynthia Nixon) – igralka Kim Catrall, ki je igrala radoživo Samantho, v And just like that ne nastopa – tudi v novih nadaljevanjih blestijo v popolnih modnih kombinacijah. Za njihov oblačilni slog skrbi kostumografka Patricia Field, ki je del ekipe že vse od začetka. In kot so presodili poznavalci s posnetkov s snemanj, ki jih je producent HBO že predstavil javnosti, tudi tokrat ni razočarala.

V seriji znova srečamo nekaj kultnih kosov, ki smo jih občudovali že v Seksu v mestu, s satenastimi modrimi manolkami z rozeto na čelu. Med drugim se znova pojavi Diorjev pas z neti, le da ga Carrie tokrat namesto k minimalistični oprijeti rožnati obleki nosi k ohlapni rožnati midi srajčni obleki znamke Caroline Herrera – če so v prvih delih serije navdih za oblačenje lahko našle 20- in 30-letnice, bodo v novi ideje našle 40- in 50-letnice.

Nanizanka vam na srce polaga, da ste ne glede na starost še vedno dovolj mladostni za skoraj vse kombinacije in da vam zaradi let ni treba zdrsniti v modni dolgčas.

A čeprav so, primerno starosti junakinj, kroji oblačil bolj ohlapni, krila in obleke pa daljši, se ni bati, da boste razočarani: moda prijateljic pri 40 plus ni nič manj barvita in živahna, kot je bila pred desetletjem. Na srce vam polaga (če tega še niste zaznali iz drugih modnih kanalov), da ste ne glede na starost še vedno dovolj mladostni za skoraj vse kombinacije in da vam zaradi let ni treba zdrsniti v modni dolgčas – le na dolžino in velikost oblačil morate paziti.

Nekaj kosov iz novih delov serije, ki smo jih lahko videli na fotografijah s snemanj, je že postalo hit, ki ga bodo sladokuske najverjetneje razgrabile, če ga bodo le našle v trgovinah. Med njimi so najverjetneje čevlji Lena Non Stop Disco edition, ki pa so razprodani, in vijolična bluza Gerard Darel Nahomy, ki jo v seriji nosi Miranda.

Vsaka junakinja ima svoj slog oblačenja, ki je vreden posnemanja.

 

Bluza Gerard Darel Nahomy, ki jo ima oblečeno Miranda.

Razprodani čevlji L ena Non Stop Disco edition

Asimetrično Balenciagino krilo v seriji nosi Charlotte.

Preberite še: Bolečina v zakulisju serije Seks v mestu: Žulji zaradi visokih pet in kariera pred družino

Morda vas zanima tudi: Šest laži Carrie Bradshaw iz Seks v mestu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)